ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-10-2015, ora 08:32

Peste 5.400 pachete de tigari de contrabanda, descoperite de politistii de frontiera ieseni

Articol de Cristian Amariei
Politistii de frontiera ieseni au organizat o actiune specifica pe timpul careia au descoperit 108.200 tigarete de contrabanda pe care doi barbati intentionau sa le transporte in municipiul Iasi, contra sumei de 1.700 lei.

Pe 1 octombrie a.c., in jurul orei 19.50, politisti de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Fontiera Iasi au organizat o actiune specifica pe linia prevenii si combaterii traficului ilicit cu tutun, pe timpul careia au oprit pentru control, in localitatea de frontiera Vanatori, judetul Iasi, un autoturism marca Opel Vectra, condus de cetateanul roman Ionut H., in varsta de 34 ani, care era insotit de cetateanul roman Alin A, in varsta de 38 ani.

In urma controlului efectuat asupra autoturismului, politistii de frontiera au observat pe bancheta din spate sapte colete, invelite in folie de culoare neagra lipite cu banda adeziva.

Pentru continuarea cercetarilor, persoanele si autovehiculul au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

La controlul amanuntit, politistii de frontiera au constatat ca in coletele din masina erau 108.200 tigarete diferite marci.

Cu privire la cele constatate, barbatii au declarat ca au fost abordati de o persoana necunoscuta care le-a propus sa transporte tigaretele in municipiul Iasi, contra sumei de 1.700 lei.

Politistii de frontiera au ridicat tigaretele, in valoare totala de 47.825 lei, iar autoturismul in valoare de 14.732 lei a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor.

In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii