ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-07-2015, ora 08:41

Peste 400 de politisti au actionat zilnic, in acest week-end, pe raza judetului Iasi. S-au dat amenzi de peste 7500 de lei

Articol de Cristian Amariei
Pentru cresterea gradului de siguranta publica si prevenirea comiterii de fapte antisociale, in perioada 10-12 iulie, au fost desfasurate actiuni cu efective marite, pe raza judetului Iasi.

Astfel, peste 400 de politisti de ordine publica, investigatii criminale, investigarea criminalitatii economice, rutieri si politisti specializati in cercetarea infractiunilor la regimul armelor, au actionat zilnic in cadrul aceste activitati.

Politistii au efectuat 151 de controale in piete agroalimentare, localuri publice, targuri. De asemenea, a fost verificata activitatea a 269 de societati comerciale, fiind vizata combaterea evaziunii fiscale, a comertului ilicit cu cereale, legume si fructe, a contrabandei cu produse accizabile, precum si a ilegalitatilor privind respectarea drepturilor de autor si a celor conexe.

Activitatile au vizat totodata si prevenirea infractionalitatii stradale, prevenirea faptelor care tulbura ordinea si linistea publica, a faptelor comise cu violenta in zona localurilor publice.

De asemenea, politistii rutieri au fost prezenti pe principalele artere de circulatie pentru fluidizarea circulatiei, precum si pentru prevenirea si sanctionarea abaterilor rutiere, avand in vedere principale cauze generatoare a accidentelor rutiere grave.
in urma actiunilor au fost intocmite 21 dosare penale, au fost aplicate 537 sanctiuni contraventionale in valoare de 138.854 lei si ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare de 7590 lei.

Un barbat de 51 ani, din judetul Vaslui, in timp ce conducea un autoturism pe DN 28D (soseaua de Centura), dinspre Lunca Cetatuii catre DJ 248 A, a efectuat o depasire neregulamentara in zona de actiune a indicatorului „depasirea interzisa”, trecand peste marcajul longitudinal continuu, ce desparte sensurile de mers. Intrucat nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de catre agentul de politie rutiera, a fost necesara urmarirea acestuia. Acesta a fost sanctionat contraventional cu 8 puncte amenda si s-a dispus masura complementara de retinere a permisului de conducere in vederea suspendarii.
     
Tag-uri: politie, actiuni, amenzi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii