A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713937381.9403.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Peste 4.500 de familii din Iasi vor beneficia de ajutoare in valoare de 200 lei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-04-2014, ora 16:24

Peste 4.500 de familii din Iasi vor beneficia de ajutoare in valoare de 200 lei

Articol de Alexandra Stefanescu

De Ziua Internationala a Familiei, care se sarbatoreste in fiecare an pe data de 15 mai, Primaria Municipiului Iasi, prin Directia de Asistenta Comunitara (DAC), va veni in ajutorul familiilor cu situatii sociale deosebite din municipiul Iasi. Prin aceasta campanie, peste 4.500 de familii vor beneficia de ajutoare de urgenta, in valoare de 200 lei de familie. Campania sociala se desfasoara in temeiul Legii 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei.

Este una din actiunile sociale pe care le derulam in municipiul Iasi in fiecare an. In campania sociala derulata prin intermediul DAC avem in vedere sprijinirea a cat mai multor segmente sociale aflate in dificultate (campania Doneaza pentru un zambet, Campania Tichete sociale pentru pensionari etc.). De Ziua Familiei, am identificat numeroase cupluri care au probleme sociale deosebite. Din pacate, numarul acestor familii a crescut. In anii trecuti, am acordat ajutor financiar la circa 3.900 de familii, iar anul aceste numarul a crescut la 4.500. Cred ca rolul municipalitatii este de a veni in sprijinul segmentelor sociale cele mai defavorizate si care intampina probleme deosebite”, a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iasi.

Conditii de acordare:

1. Cerere si declaratie pe proprie raspundere depusa in perioada 24 aprilie 2014 (joi) – 9 mai 2014 (vineri). Aceasta va fi insotita de documente doveditoare privind componenta familiei si veniturile realizate de membrii acesteia, dupa cum urmeaza:

- Actele de identitate ale solicitantului si ale membrilor familiei (original si copie);

- Certificatele de nastere ale copiilor (original si copie);

- alte acte privind componenta familiei, dupa caz (sentinte judecatoresti de divort, hotarari de incredintare minori etc, original si copie);

- Adeverinta de salariat, cu mentiunea salariului net si a bonurilor de masa pe luna martie;

- Cupon de pensie;

- Cupon de indemnizatie;

- Alte surse de venit.

2. Venitul mediu lunar pe membru de familie pana la 530 lei conform Legii 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei completata de OUG 42/2013.

3. Nu vor beneficia de acest ajutor de urgenta persoanele sau familiile care au mai primit, pe parcursul anului 2014, un ajutor de urgenta financiar de la Primaria Municipiului Iasi.

Nota: In cazul familiilor care au in componenta lor pensionari ce beneficiaza de tichete sociale valorice, la stabilirea dreptului, acestia nu vor fi luati in calcul. Calculul se va face doar pentru ceilalti membri.

De mentionat ca DAC va efectua evaluarea solicitarilor prin ancheta sociala. Cererile se vor depune zilnic la sediul Directiei de Asistenta Comunitara Iasi, program primire cereri: 8:00 – 15:00. Perioada acordarii ajutoarelor: 12, 13, 14, 15, 16 mai 2014, in ordinea depunerii cererilor.

Acordarea ajutoarelor se va face zilnic pentru un numar de aproximativ 1000 de familii, in cadru festiv, dupa desfasurarea unui eveniment artistic de 30 de minute sustinut de artisti locali, in intervalul orar 18.00 – 20.00, la Casa Sindicatelor din Iasi.

Foto: sfatulparintilor.ro

     
Tag-uri: bani, familii, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii