ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-06-2015, ora 09:06

Peste 3500 de persoane la Marsul pentru Familie de la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Duminica, 7 iunie, Iasul a fost, pret de cateva ore, capitala valorilor traditionale ale familiei. Aproximativ 3500 de persoane (conform estimarilor Jandarmeriei) - copii, tineri, parinti si bunici - au participat la Marsul pentru Familie, organizat cu scopul de a sublinia faptul ca familia este cel mai important grup social, ca parintii sunt datori sa se implice activ in educarea copiilor, dar si ca familia influenteaza in mod esential formarea omului si, implicit, procesul de dezvoltare al societatii.

Peste 3500 de persoane au marsaluit duminica dupa-amiaza pe strazile Iasului, in semn de sustinere fata de valorile traditionale ale familiei. Participantii au pornit din Parcul Copou spre Universitatea „Al. I. Cuza“, Fundatie, Piata Unirii, Primarie si s-au oprit in Capatul Bulevardului Stefan cel Mare si Sfant. Ei au purtat bannere cu mesaje de genul: „Mami, tati, am nevoie de voi, nu de lucruri!”, „Visele copilului sunt realitatile lui”, „Copilul tau vrea sa vorbeasca cu tine, tu vrei?”, „Mami, tati, am nevoie de iubirea voastra!”, „Copilul iubit pentru ceea ce este va fi un copil fericit.”, „Fiecare copil poate face lumea mai buna”, „Mami, tati, imi dati o imbratisare?”.

Participanti de toate varstele si-au manifestat dorinta de a trai intr-o familie traditionala, o familie care are la baza valori morale:

„Noi sustinem viitorul copiilor nostri. (…) Pentru mine familia inseamna totul; caminul, linistea, trecutul, viitorul. Totul e legat de familie. Nimic nu se poate fara familie”, spune Silviu Hritcu.

Am venit la acest mars pentru ca dorim sa ne exprimam profundele sentimente de atasament fata de familia pe care noi o consideram normala, ortodoxa, familia dintotdeauna, familia care reprezinta de fapt nucleul societatii si pentru faptul ca dorim ca si tinerii, mai ales copiii, sa traiasca normalitatea. Nu inseamna ca suntem impotriva altcuiva”, afirma Rodica Dorobantu Ichim.

„Am venit aici pentru ca familia este o valoare, este un simbol pentru care merita sa luptam cu tot ce avem, in special cu sufletul si cu iubirea. Pentru ca o tara fara valori nu este o tara; este pur si simplu o masa de oameni care se dizolva in necunoscut. Civilizatiile care au persistat au fost cele care au avut o cultura a vietii, care au avut valori de transmis, traditii”, declara Teodor.

Am venit cu mare placere pentru sustinerea familiei crestine, familiei morale, cu principii sanatoase, pentru copiii nostri, pentru a le oferi o educatie in acest sens”, spune Mihaela Ilie.

Familia pentru mine inseamna o mama si un tata care sa-mi fie alaturi, sa ma sustina, sa fie un exemplu pentru mine” afirma Alexandra H, care are varsta de 14 ani.

Marsul pentru Familie a fost organizat de Asociatia Familia Traditionala, cu sprijinul altor institutii locale.
     
Tag-uri: iasi, mars, familie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii