ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-11-2014, ora 12:11

Peste 10.000 de burse, distribuite elevilor din Iasi

Articol de Madalina Irimia
Veste buna pentru peste 10.000 de tineri din Iasi. in aceasta saptamana vor fi distribuite bursele „Bani de liceu", cele profesionale, dar si cele pentru elevii din Republica Moldova si olimpicii premiati la concursuri internationale. Bursele au valori cuprinse intre 180 si 900 de lei si sunt date de Ministerul Educatiei.

Printre cele mai asteptate burse sunt cele din programul „Bani de liceu", oferite elevilor ce provin din familii in care venitul brut lunar pe membru de familie nu depaseste 150 de lei. Bursa sociala in valoarea de 180 de lei le este de mare ajutor tinerilor.

Andreea Turca, eleva a Liceului teoretic „Vasile Alecsandri" din Iasi: „Imi sunt de folos pentru ca eu stau la sat, sunt din comuna Horlesti, judetul Iasi si imi sunt de folos pentru ca as putea sa-mi platesc si transportul."

Laura Bursuc, eleva a Liceului teoretic „Vasile Alecsandri" din Iasi: "Imi folosesc acesti bani pentru a-mi achizitiona materiale pentru scoala, recuzita pentru anumite proiecte care se desfasoara si cateodata sa-mi achizitionez carti pentru dezvoltarea mea personala."

Laura Tuhaliuc, eleva a Liceului teoretic „Vasile Alecsandri" din Iasi: "Avand in vedere faptul ca eu sunt de la tara, chiria, cheltuielile lunare, transportul pana la scoala ajung la o suma destul de mare plus fiind si in clasa a XI- a, manualele cumparate pana acum."

In cadrul programului national de protectie sociala, vor primi burse in valoare de 200 de lei elevii din scolile profesionale si de 297 de lei cei din Republica Moldova. Ceva mai mari sunt sumele care vor ajunge la cei 9 elevi din Iasi premiati la olimpiade internationale. in cazul lor, valorile burselor sunt calculate in functie de merite; astfel, cei care au luat premiul I vor primi 900 de lei, pentru premiul al doilea 675 de lei, iar pentru premiul al treilea 450 de lei.

"Este vorba de peste 10 mii de beneficiari, vorbim aici de aproape 6 mii de elevi beneficiari ai bursei bani de liceu, in jur de 3500 de beneficiari ai bursei profesionale, 500 de elevi din Republica Moldova beneficiari ai unei burse si 9 elevi olimpici, in total ar fi vorba despre o suma impresionanta, peste 4.400.000 de lei," a declarat Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ Iasi.

Banii vor fi distribuiti pana la sfarsitul saptamanii.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, burse, elevi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii