A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713856625.0737.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Personalitate marcanta la conferinta motivationala a USAMV Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
20-06-2013, ora 08:01

Personalitate marcanta la conferinta motivationala a USAMV Iasi

Articol de Madalina Irimia

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi organizeaza conferinta sustinuta de Acad. Prof. univ. Dr. h.c. Paun Ion OTIMAN: “Universitatea agronomica – intre traditiile, evolutiile si turbulentele vietii rurale romanesti si europene”, ce va avea loc la Biblioteca Centrala Universitara “Mihai Eminescu”. Evenimentul este programat pentru vineri, 21 iunie 2013, de la ora 1130, in cadrul Festivalului International al Educatiei (FIE). Prelegerea Acad. Prof. univ. Dr. h.c. Paun Ion OTIMAN se axeaza pe reformarea sistemului de invatamant superior agronomic romanesc.

Incepand cu anul 1990 in universitati s-au testat diferite modele, tipuri si structuri, in vederea identificarii solutiilor optime pentru procesul didactic, educational si stiintific superior. Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, se manifesta tendinta de aliniere a universitatilor romanesti la spatiului european al invatamantului superior si al cercetarii stiintifice. Reformarea structurala a universitatilor agronomice romanesti se poate realiza prin specializare domeniala, dupa modelul european sau prin integrare metropolitana, urmand modelul american. Ce sa alegem, ce cale sa urmam acum, in Romania? In jurul acestei intrebari se vor axa discutiile in cadrul conferintei motivationale de vineri, 21 iunie.

Acad. Prof. univ. Dr. h.c. Paun Ion OTIMAN detine functia de Secretar general al Academiei Romane, al carui membru titular este din anul 1999. Dublu licentiat in Agronomie si Economie, dupa absolvire si-a desfasurat intreaga activitate didactica in cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului “Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, fiind specializat in Management si Economie rurala. Activitatea stiintifica este concretizata prin publicarea si sustinerea atat in tara, cat si in strainatate a peste 245 lucrari stiintifice, 14 carti, tratate, monografii, 22 manuale si indrumatoare universitare, ce au la baza cercetari in domeniile: Optimizare tehnica si economica a proceselor din agricultura, Modelare matematica a sistemelor agricole si Analiza economica si politica rurala.

Acad. Prof. univ. Dr. h.c. Paun Ion OTIMAN este o prezenta activa la numeroase manifestari stiintifice nationale si internationale, activand ca profesor-invitat atat la Universitati din Europa cat si din Statele Unite ale Americii. Pentru intreaga activitate stiintifica a primit Premiul „Opera Omnia” din partea Ministerului Educatiei Nationale

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
wewee,  23.08.2022 11:44

What else do you require? A fantastic website with unusual and one-of-a-kind stuff. Slope unblocked is one of the top speedrun games. Despite its seeming simplicity, the game is significantly more tough than it appears.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii