A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713948561.2185.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pericol in parcurile pentru copii din Iasi. In multe spatii de joaca, leaganele si toboganele sunt stricate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-04-2015, ora 07:50

Pericol in parcurile pentru copii din Iasi. In multe spatii de joaca, leaganele si toboganele sunt stricate

Articol de Madalina Irimia
Parcurile de joaca din Iasi sunt un real pericol pentru copii. Leaganele rupte, balansoarele gaurite si bancile fara scanduri sunt principalele probleme din spatiile de joaca. Autoritatile cunosc situatia si dau asigurari ca vor investi 65.000 de lei pentru modernizarea parcurilor din oras.

"Sunt foarte periculoase pentru copii, nu au mai fost renovate cam de mult."

"Nu arata a parc normal, pentru anul 2015. Asfaltul tot e gaurit, nu e parc pentru copii," spun parintii.

"Sunt degradate puternic. Daca o sa va uitati aici, asta a avut inclusiv o gaura pe care am reparat-o noi, asa cum ne-am descurcat."

"Trebuie reparate, este unul aici in care se agata pantalonii."

Distrugerile din parcuri au si consecinte. Medicii de la Spitalul de Pediatrie spun ca trateaza frecvent copii raniti la joaca.

Radu Terinte, manager la Spitalul pentru Copii "Sf Maria" din Iasi: "Sunt suficiente cazuri, poate prea multe fata de cele care ar trebui sa fie, sau sa nu fie, de altfel. De la simple contuzii ale membrelor pana la fracturi sau chiar traumatisme mai grave."

Primaria a anuntat ca va cheltui 65.000 de lei in acest an pentru reabilitarea unor parcuri din cele 200 existente in oras. in paralel cu inceperea lucrarilor de modernizare, politistii vor patrula mai des pentru a evita actele de vandalism.

"Am prins in bugetul pentru 2015 reproiectarea pentru modernizarea a 98 de locuri de joaca pentru copii. Speram noi ca iesenii in zonele in care vor fi amplasate aceste parcuri sa se bucure de ele si sa nu le vandalizeze," a declarat Sebastian Buraga, purtator de cuvant la Primaria Iasi.

Daniel Ungureanu, purtator de cuvant la Politia Locala Iasi: "Mentionam faptul ca pe parcursul anului trecut au fost aplicate 259 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 40.000 de lei."

Sursa: digi24.ro
Foto: citynews.ro
     
Tag-uri: pericol, parcuri, iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii