A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714062366.2533.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Performanta elevilor ieseni, premiata la Gala Excelentei in Educatie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
18-11-2013, ora 08:03

Performanta elevilor ieseni, premiata la Gala Excelentei in Educatie

Articol de Alexandra Stefanescu

Gala Excelentei in Educatie este dedicata recunoasterii publice a performantei elevilor si a profesorilor cu rezultate deosebite la olimpiadele internationale si nationale, dar si la concursurile de marca, internationale si nationale. La editia din acest an vor fi premiati peste 350 de elevi si profesori ieseni.

Festivitatea este precedata de vernisajul unei expozitii, realizata de elevii de la Colegiul National de Arta ”Octav Bancila” Iasi, coordonati de prof. Dan Cristescu, inspector de specialitate.

Gala Excelentei, cel mai important eveniment organizat anual de ISJ Iasi in colaborare cu Centrul Judetean de Excelenta Iasi, cu sprijinul Primariei Iasi si al Consiliului Judetean Iasi are loc la Palas, in salile Rossini si Verdi. Marti, 19 noiembrie, incepand cu ora 13.00 are loc premierea elevilor olimpici la nivel international si national, in aria cultura generala, iar miercuri, 20 noiembrie, tot de la ora 13.00 are loc premierea elevilor cu rezultate deosebite la concursuri specifice din domeniul artelor, al sportului si al tehnologiilor.

Cand povestile se repeta, cand reluam idei si fapte pe care le dorim simbolice si nobile, suntem deja in spatiul unui ritual ce poate sa dea consistenta si permanenta valorica gesturilor noastre. Aflata la o noua editie, Gala Excelentei in Educatie si revista Excelsior readuc in atentia comunitatii iesene reusitele de inalt nivel intelectual din lumea invatamantului preuniversitar. A mai trecut un an scolar cu emotii, cu studiu pasionat, cu nelinistea si bucuria marilor competitii si constatam cu satisfactie ca vocatia performantei se asociaza inevitabil cu esenta scolii iesene. Premii de nivel international, olimpiade nationale, concursuri internationale sau nationale – toate au insemnat efort, pasiune, cunoastere, stiinta si arta, curiozitatea de a explora lumea noilor tehnologii, bucuria depasirii de sine prin performante sportive sau artistice, spirit interogativ, nutrit din cultura, intr-o impletire care ilustreaza reperele valorice dupa care fiintam, profesori sau elevi,” a declarat coordonatorul proiectului, Inspector Scolar General, prof. dr. Camelia Gavrila.

Invatamantul iesean s-a situat intotdeauna pe primele locuri in clasamentul national al reusitelor la olimpiade si concursuri nationale si internationale. Rezultatele deosebite pe care le obtin an de an elevii si profesorii ieseni merita din plin apreciere, pretuire si mediatizare pentru a propune modele de profesionisti, inca din anii de liceu. Astfel, se vor oferi premii in bani, carti, obiecte electronice, medalii, diplome, pentru profesori si elevi, in functie de anvergura rezultatelor obtinute in anul scolar anterior. La aceasta editie se lanseaza si al doilea numar al revistei Excelsior, revista document cu valoare de simbol, care consemneaza clasamentele olimpicilor, numele coordonatorilor, ganduri si emotii traite de elevi in contextul unor competitii majore. O sectiune speciala a revistei Excelsior este destinata si altor inca 400 de elevi care au participat la concursuri nationale si internationale, care sunt importante pentru pregatirea lor, chiar daca nu au aceesi cota valorica comparativ cu olimpiadele mari.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii