ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-07-2015, ora 08:06

Performanta educationala, premiata la Palatul Roznovanu din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Joi, 16 iulie, Palatul Roznovanu a gazduit festivitatea de premiere a celor cinci elevi ieseni care au reusit performanta de a obtine nota 10 la examenul de Bacalaureat din acest an. De asemenea, in cadrul ceremoniei au fost premiati si cei 20 de elevi care au obtinut media maxima la Evaluarea Nationala.

Premiile au fost inmanate de catre Mihai Chirica, viceprimarul cu atributii de primar al Municipiului Iasi si de prof. univ. dr. Camelia Gavrila, Inspector Scolar General al Judetului Iasi. „E o mandrie pentru noi si pentru mine personal sa avem in randul nostru zeci de elevi care au obtinut note maxima la cele mai importante examene din aceasta vara. Acest lucru arata ca, la Iasi, performanta este la ea acasa. Munca lor, de mai multi ani i-a adus la performanta aceasta, o performanta care nu trebuie sa ramana ca un eveniment pasager din viata voastra, va obliga sa o continuati in educatie si in tot ceea ce faceti in viata. Nu este intamplator si nu este usor, trebuie multa munca, multa seriozitate. Lucrurile mari s-au petrecut intr-o echipa. Vreau sa multumesc profesorilor care s-au ocupat in mod direct de acesti elevi, directorii de scoli. Excelenta invatamantului preuniversitar la Iasi se datoreaza unui corp profesoral extraordinar”, a declarat Mihai Chirica, viceprimar cu atributii de primar al Municipiului Iasi.

La randul sau, prof. univ. dr. Camelia Gavrila a subliniat rolul scolii in formarea caracterului uman: „Trebuie sa spunem ca e o traditie ca in luna iulie sa ne intalnim pentru acest moment de omagiere a excelentei iesene. An de an, se intampla evenimente care ne dau sentimentul ca este o noblete si o vocatie a Iasului, pe care il onoram si prin educatie. Fiecare an are specificul sau si fiecare promotie are varfurile sale, trebuie insa sa constatam o consecventa in rezultatele judetului Iasi care ne situeaza in topul national. Prin acest ceremonial imi doresc sa se poata crea un model de atitudine si de relationare cu lumea scolii, ca ceea ce ati facut voi acum sa iradieze in generatiile care urmeaza. Stiinta de carte si lectura unei carti e un mod prin care noi oameni, muritorii putem sa avem sentimentul ca avem aripi precum ingerii. Daca ne raportam la simbolistica, va doresc sa aveti aripi, sa cititi, sa fiti noorocosi, sa convertiti destinul in forta, in putere, in cunoastere de sine si in acelasi timp in povesti de viata de succes”.

Cinci note de 10 la Bacalaureat

Numarul elevilor ieseni care au obtinut nota maxima la Bacalaureat este mai mic decat cel de anul trecut, in conditiile in care si pe plan national a fost inregistrata o scadere a numarului de medii maxime. Statistica este inca provizorie, urmand a se analiza contestatiile si a se stabili rezultatele definitive. Merituosii performeri ieseni ai Bacalaureatul din acest an sunt Traian Chiuariu (Colegiul Mihail Sadoveanu din Pascani), Sabina Mirea (Colegiul Costache Negruzzi), Lidia Marta Amarandi (Colegiul National), Lucia Indrei (Colegiul National) si Robert Hritac (Colegiul Richard Wurmbrandt). De remarcat este si faptul ca toti bacalaureatii ieseni de nota 10 au terminat profilul Matematica – Informatica.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  11.06.2017 06:05

wh0cd850057 citalopram buy revia source

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii