A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714141379.2572.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Perele ajuta digestia si pastreaza colesterolul in limite normale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
25-09-2012, ora 12:30

Perele ajuta digestia si pastreaza colesterolul in limite normale

Articol de Madalina Irimia

Primele pere apar in iulie si pot fi culese pana toamna tarziu, in functie de soiul de care apartin. Dulci, zemoase, parfumate, perele sunt adevarate farmacii prin compozitia lor bogata si diferita.

Astfel, perele au in compozitie fructoza din belsug, cel mai dulce zahar natural de care creierul are nevoie mai ales in perioadele de stres, apoi calciu, fosfor, potasiu, vitamine din grupul B, care fac ca aceste fructe sa aiba efect sedativ asupra sistemului nervos.

Dar perele nu au numai efect sedativ, ci sunt si bune remineralizante, diuretice, depurative, laxative, motiv pentru care sunt recomandate ca adjuvant in tratarea asteniei, anemiei, gutei, durerilor articulare.

Consumul de pere pastreaza colesterolul in limite normale, ajuta la mentinerea greutatii, stimuleaza imunitatea, gratie vitaminelor A, B1, B2, E, C, din compozitie. Mai contin, de asemenea, caroten si acid folic.

Pentru ca sunt bogate in sorbitol, perele au un oarecare efect laxativ, ajuta digestia, regleaza tranzitul intestinal, dar nu provoaca diaree, asa cum adesea se spune, in mod gresit. Pot provoca un oarecare deranjament stomacal in combinatie cu apa rece si multa sau cu laptele, dar acest lucru este valabil pentru toate fructele, nu numai pentru pere.

Integral pe ziare.com

Foto: divahair.ro

     
Tag-uri: pere, sanatate, colesterol
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii