A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713623389.4232.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Perchezitii la membrii unei grupari infractionale specializate in evaziune fiscala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-07-2014, ora 15:51

Perchezitii la membrii unei grupari infractionale specializate in evaziune fiscala

Articol de Madalina Irimia

Politia Romana efectueaza 37 de perchezitii in doua judete si in municipiul Bucuresti, la locuintele membrilor unei grupari infractionale specializata in evaziune fiscala. La activitatile ce se desfasoara intr-un dosar penal aflat in instrumentarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, participa peste 200 de politisti.

110 politisti specializati in investigarea fraudelor din cadrul Directiei de Investigare a Fraudelor - I.G.P.R., precum si de la serviciile de investigare a fraudelor din cadrul inspectoratelor de politie judetene Ilfov, Arges, Iasi si ai D.G.P.M.B., sprijiniti de 27 de echipaje de interventie rapida, efectueaza 37 de perchezitii domiciliare, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializata in evaziune fiscala, care ar fi actionat pe raza a doua judete si a Municipiului Bucuresti.

In fapt, din cercetari a reiesit ca membrii gruparii ar fi achizitionat metale inalt aliate din Italia, Olanda, Polonia si Cehia, in valoare de peste 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi valorificat pe piata interna, iar pentru a se sustrage de la plata T.V.A. colectat, ar fi inregistrat in contabilitate achizitii fictive de marfuri de la mai multe firme tip fantoma, generatoare de T.V.A. deductibila, compensand astfel T.V.A. colectata la vanzare.

Pentru a-si descarca stocul de marfa achizitionat fictiv de la firmele fantoma, membrii retelei ar fi facut livrari fictive catre societati comerciale din Bulgaria controlate prin interpusi.De asemenea, pentru ascunderea activitatilor ilicite, persoanele in cauza ar fi cesionat fictiv partile sociale detinute la societatile comerciale folosite in activitatile infractionale si ar fi distrus documentele contabile.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 6.000.000 de euro.

In cadrul actiunii vor fi puse in executare 35 de mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii