A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715038302.0772.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Perchezitii ale DNA la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-04-2012, ora 13:06

Perchezitii ale DNA la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

DNA a facut astazi verificari la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, de unde au fost ridicate documente, surse judiciare afirmand ca ancheta i-ar viza atat pe directorul Institutului, medicul chirurg Grigore Tinica, cat si pe alti doi chirurgic.

O echipa de procurori ai DNA Iasi, insotiti de mai multi jandarmi si politisti in civil, au descins, joi dimineata, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, solicitand mai multe documente ale institutiei, o parte dintre acestea fiind puse in saci si transportate la sediul DNA.

Purtatorul de cuvant al DNA Iasi, Luminita Merisescu, a declarat ca este vorba despre o perchezitie, fara a preciza insa motivul descinderii procurorilor anticoruptie.

Procurorii DNA Iasi au perchezitionat biroul directorului Grigore Tinica, incaperea fiind pazita de mai multi jandarmi.

Totodata, au fost perchezitionate mai multe cabinete si birouri ale institutiei, iar la fata locului au ajuns si doi avocat ai medicului chirurg Grigore Tinica.

In luna martie, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Iulian Serban, declara ca mai multe spitalele au raportat in 2011 un numar prea mare de traheostomii efectuate si de cazuri de ventilatie artificiala pe durata de patru zile. Pentru astfel de interventii, sumele platite de Casa sunt mult mai mari. CJAS a cerut verificarea a sase spitale din municipiul resedinta de judet.

"La Institutul de Boli Cardiovasculare sunt noua foi de observatie cu probleme. Nu stiu daca actiunea procurorilor DNA are legatura cu acest lucru. Plus ca abia am finalizat actiunea noastra. Totodata, prejudiciul, cel putin la Boli Cardiovasculare, este de aproximativ 4.500 de lei. Ma indoiesc ca asta ar fi cauza actiunii DNA, suma e prea mica, posibil sa fie altceva", a declarat Iulian Serban, seful CJAS Iasi.

El a spus ca toate cele cinci unitati medicale iesene unde au fost facute controale, respectiv Spitalul "Sfantul Spiridon", Spitalul Parhon, Maternitatea "Cuza Voda", Institutul de Boli Cardiovasculare si Spitalul de Neurochirugie, vor fi sanctionate, prin retinerea a 1 la suta din bugetul primit de la Casa de Asigurari.

Potrivit Agerpres, prof.univ.dr. Grigore Tinica este unul dintre putinii manageri de spital din Iasi care au refuzat sa incheie contract cu CJAS. El a reclamat diminuarea drastica a bugetului unitatii spitalicesti.

Prof.univ.dr. Grigore Tinica a infiintat in 1998 Clinica de chirurgie cardiovasculara in cadrul Centrului de cardiologie din Iasi.

La Institutul de Chirurgie Cardiovasculara din Iasi se fac anual in jur de 700 - 800 de interventii chirugicale, aproximativ 2.000 de proceduri de cardiologie interventionala si 300 de operatii la copii pentru diferite malformatii congenitale. Anual in institut se trateaza intre 25.000 si 28.000 de pacienti din zona de est a Romaniei si nu numai.

Foto: portal.radioiasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii