A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713408868.2583.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Iasi. Ce cauta procurorii in institutia condusa de Cristian Adomnitei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-04-2015, ora 09:51

Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Iasi. Ce cauta procurorii in institutia condusa de Cristian Adomnitei

Articol de Madalina Irimia
Procurorii DNA Iasi au descins, miercuri dimineata, la sediul Consiliului Judetean Iasi pentru a efectua mai multe perchezitii intr-un dosar in care se suspecteaza comiterea de infractiuni asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni de fals, comise in perioada 2013-2015.

In cursul zilei de 15 aprilie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 21 locatii situate in municipiul Iasi, din care 19 la sediul unei institutii publice, se arata intr-un comunicat DNA. Potrivit Romania TV, institutia vizata este chiar Consiliul Judetean Iasi.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Organele de ancheta au ridicat mai multe documente si calculatoare, potrivit bzi.ro. Reprezentantii DNA au intrat in birourile de la Directia Economica si de la cea de Investitii a institutiei conduse de liberalul Cristian Adomnitei. Din primele informatii, vizate sunt o serie de proceduri ce au fost derulate si intocmite prin cele doua unitati aflate in cadul Consiliului Judetean Iasi.

Surse judiciare spun ca printre cei vizati de ancheta s-ar numara chiar presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, vicepresedintele CJ, Alin Aivpnoaei, fostul vicepresedinte Victpr Chirila, directorul executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare durabila, Cristina Jinga. Ancheta vizeaza acordarea unui contract prin procedura cerere de oferta, adjudecat de SC LASER CO SRL Iasi si semnat in septembrie 2013, cu valoarea de 340.000 lei si cu obiect "servicii de promovare a judetului Iasi". Suma a fost platita firmei, care la finalul lucrarii trebuia sa predea 16 repere, din care doar 11 au fost, insa, finalizate. Chiar daca CJ ar fi trebuit sa perceapa penalitati de 0,1% pentru intarzierea finalizarii lucrarii, procesul verbal de receptie a consemnat ca totul era in regula calitativ si cantitativ.

Auditul intern al institutiei a sesizat neregulile, subordonatii i-au adus la cunostinta lui Cristian Adomnitei, dar acesta a amenintat ca va lua masuri drastice daca ceea ce a constatat auditul ajunge la cunostinta publicului si in presa.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii