ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-09-2014, ora 08:33

Penitenciarul Iasi lanseaza revista „Clepsidra”

Articol de Ana-Maria Onofrei

In data de 5 septembrie 2014, incepand cu ora 11.00, va avea loc lansarea revistei “Clepsidra” editata de cenaclul literar al detinutilor din Penitenciarul Iasi.

Manifestarea se doreste a fi incadrata in seria de activitati “Iasi – Capitala Culturala Europeana” si va fi gazduita in sala de spectacole a Casei de Cultura “Mihai Ursachi” a Municipiului Iasi. La eveniment vor fi prezenti Traian Mocanu – artist plastic, Ioan Holban – critic literar, Adi Cristi – scriitor, care, prin sprijinul acordat, au creat oportunitatea diversificarii actiunilor in care sunt implicate persoane private de libertate aflate in mediul penitenciar.

“Arta, in penitenciar, urmareste doua scopuri distincte: pe de o parte cauta sa produca senzatii placute, pe de alta parte fenomene de inductie psihologica, ajungand la idei si sentimente de natura mai complexa (simpatie, interes, compasiune, indignare, etc), intr-un cuvant, toate sentimentele sociale. Arta, in general, combinand miscarea si actiunea, reprezinta unul dintre cele mai importante mijloace de comunicare intre oameni, emotia estetica fiind cea mai imateriala si intelectuala emotie umana. Impactul cel mai mare asupra detinutilor este dat de intalnirea fata-in-fata cu „juriul", cu publicul, cu cei care vin si vor sa-i cunoasca, pe ei sau creatiile lor. Oferind detinutilor o ocupatie interesanta si lejera care sa captiveze, putem ajuta la mentinerea sentimentului de securitate, dar totodata oferim crearea premiselor dezvoltarii unui „camp psihologic echilibrat”, iar pentru a-si dovedi eficacitatea in ceea ce priveste rezultatul final trebuie avuta in vedere favorizarea creativitatii, adica formarea capacitatii individului de a se autoeduca, de a discerne in bine si rau, de a constientiza semnificatia propriei constiinte morale.” , comisar sef de penitencare Marius Vulpe.

Dovada vie a acestui manifest o constituie marturiile celor 5 detinuti implicati in proiect care vor fi prezenti la eveniment, precum si reusita publicarii revistei “Clepsidra” care se adreseaza tuturor persoanelor private de libertate din Penitenciarul Iasi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii