A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715708234.1232.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pelerinii de la Iasi, inghetati si uzi pana la piele. Cate ore au stat la coada ca se inchine la moastele Sfintei Parascheva
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-10-2015, ora 08:31

Pelerinii de la Iasi, inghetati si uzi pana la piele. Cate ore au stat la coada ca se inchine la moastele Sfintei Parascheva

Articol de Cristian Amariei
Ploaia mocaneasca si frigul patrunzator au pus la grea incercare credinta pelerinilor veniti la Iasi sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva.
Credinciosii au parcurs in 5 ore coada pana la racla. Enoriasii au rabdat cu smerenie vremea rea, chiar daca unii dintre ei erau atat de inghetati incat nici nu mai puteau vorbi. Printre miile de credinciosi se afla si copii, veniti cu parintii sau bunicii.

Uzi pana la piele si infrigurati, pelerinii veniti in Iasi n-au iesit din rand. Sacrificiul e parte din pelerinaj.

Unii au venit pregatiti cu umbrele, altii au improvizat pelerine din saci de plastic.

Batrana: "Uite am venit si eu la Cuvioasa Parascheva, dar a dat Dumnezeu si ploua, multumim lui Dumnezeu. Noi suntem aici, el e sus. Umbrela? umbrela... E, hai, uite, Dumnezeu e sus cu umbrela."

Frigul este tot mai aspru, dar nu i-a ingenunchiat pe pelerinii care spun ca asteptarea si temperaturile scazute reprezinta o proba a credintei.

In timp ce unii dintre credinciosi erau deja langa raclele cu moastele Sfintei Parascheva si ale Mariei Magdalena, alte cateva mii de pelerini, care asteptau la coada lunga de aproape 2 kilometri, primeau ceai cald, ca sa poata infrunta frigul.
In marea de oameni, au fost si multi copii.

Parinte: "Am 4 copii si i-am adus pe toti. Ei sunt de mici invatati, noi suntem o familie de crestini. Cand avem posibilitatea, venim la Sfanta Cuvioasa pentru ca a facut si o minune, fiica noastra Rafaela s-a nascut exact de Cuvioasa Parascheva in urma cu 11 ani. Ei se roaga sa reuseasca la invatatura, sa ia note bune."

Pana le-a venit randul sa ajunga langa baldachin, tinerii au incercat sa alunge plictiseala butonand telefoanele.

Autoritatile estimeaza ca numarul pelerinilor va creste in urmatoarele zile pana la un milion de oameni pe 14 octombrie, de hramul Sfintei Parascheva.

Pelerinajul sfintei Parascheva va mai dura cel putin 3 zile la Iasi, caci miercuri este ziua cea mare a praznicului. Meteorologii insa nu vin cu vesti bune: va fi in continuare frig si va ploua. Vremea se va indrepta se pare abia miercuri, de ziua sfintei, cand se tine si hramul catedralei mitropolitane, iar liturghia se va desfasura afara, pe un podium.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: iasi, ploaie, pelerinaj
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii