ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-10-2014, ora 09:17

Pelerinajul Sfintei Parascheva a inceput la Iasi. Moastele, scoase din catedrala mai repede, pentru prima data dupa 20 de ani

Articol de Madalina Irimia
Cel mai mare pelerinaj ortodox din Romania, organizat in cinstea Sfintei Parascheva, praznuita martea viitoare, a inceput vineri la Iasi.

Miile de pelerini care au venit inca de joi la Catedrala i-au inmuiat inima mitropolitului Teofan. Acesta a dispus, pentru prima oara in ultimii 20 de ani, ca racla cu ramasitele Cuvioasei sa fie scoasa din lacasul de cult cu 2 ore si jumatate mai devreme decat era programat. 12 preoti, alaturi de Prea Sfintitul Calinic Botosaneanul, au pornit in procesiune cu putin inainte de ora 4:00.

Oficial, racla Sfintei Parascheva trebuia scoasa din catedrala la ora 6:30. Mitropolitul Teofan a facut insa o exceptie, iar pelerinii s-au putut ruga la Cuvioasa mai devreme.
Arhimandrit Dosoftei Scheiul, exarhul Catedralei Mitropolitane: "Le-am scos in procesiune pentru ca cei 5-6.000 de credinciosi care au venit in dimineata aceasta sa se poata inchina aici, afara, pentru ca in biserica este foarte greu pentru un pelerinaj de asemenea anvergura."

Anul acesta, langa sicriul de argint al Cuvioasei Parascheva, au fost asezate si moastele Sfantului Constantin Brancoveanu, cateva ramasite pamantesti atribuite Sfintilor Apostoli, dar si un fragment din Braul Maicii Domnului.

Spre Iasi au pornit joi seara, cu autocarele, si peste 5.000 de oameni din Voluntari, judetul Ilfov. Doamna Cristina s-a incumetat pentru prima oara sa mearga in pelerinaj la Sfanta.

Ca sa nu blocheze traficul, cele 108 autocare au plecat in mai multe serii, la intervale de aproximativ 30 de minute.
Pana marti, sunt asteptati sa se inchine la sfintele racle sute de mii de credinciosi.

Sursa: protv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BillyCam,  15.05.2017 06:42

wh0cd2613732 generic viagra

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii