A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714816427.863.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Patrula de reciclare si-a premiat campionii de Ziua Internationala a Mediului!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-06-2013, ora 11:29

Patrula de reciclare si-a premiat campionii de Ziua Internationala a Mediului!

Articol de Madalina Irimia

De Ziua Internationala a Mediului, Patrula de reciclare si-a premiat castigatorii nationali si locali in cadrul festivitatilor desfasurate simultan in Bucuresti si toate judetele participante, intre care si judetul Iasi. Campionii nationali ai editiei 2013 vin din Olt si din Vrancea!

Patrula de reciclare este programul educational de mediu centrat pe colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec in parteneriat cu inspectoratele scolare si primariile in unitatile de invatamant din Bucuresti si 29 de judete.

La editia 2012 – 2013 au participat peste 21.000 de copii si tineri si peste 720 de profesori coordonatori din tot atatea unitati de invatamant.

Agentii Patrulei de Reciclare RoRec au colectat selectiv peste 230.000 kg de deseuri electrice si electronice.

Cu o cantitate record de 12.100 kg de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) colectate, Scoala gimnaziala din Izbiceni, judetul Olt, a urcat pe podium cu 3 premii:

Premiile nationale pentru Cea mai mare cantitate DEEE colectata pe tara de o unitate de invatamant si Cea mai mare cantitate DEEE colectata /elev inscris in program si Premiul judetean pentru Cea mai mare cantitate DEEE colectata /elev inscris in program.

Am crezut in aceasta actiune si am stiut ca vom castiga, daca reusim sa ducem pana la capat fiecare activitate, sa facem ca fiecare rotita din acest angrenaj sa functioneze eficient. Am stimulat emulatia dintre elevi, ba chiar dintre familiile lor. I-am mobilizat prin exemplul personal, dezbaterea corecta si sincera a tuturor problemelor, le-am impus seriozitate si perseverenta. Meritul acestui succes revine tuturor copiilor, dascalilor, parintilor din aceasta localitate, si nu numai. Dincolo de cele 12 tone de DEEE colectate, cred ca mai importanta a fost componenta educativa a acestei ample actiuni nationale.” a declarat Rudolf Kuttesch, profesorul coordonator al Patrulei Scolii gimnaziale din Izbiceni.

Cea mai buna propunere de Mascota a programului a fost creata de Patrula Colegiului National ”Alexandru Ioan Cuza” din Focsani, judetul Vrancea, sub indrumarea profesorului coordonator Ionut Tandara. RoBoDEEEa, mascota electrica realizata din materiale reciclabile, va fi vedeta editiei urmatoare a programului.

Nevoia elevilor de absorbtie de cunostinte in maniera non-formala este atat de mare incat nu a fost greu sa se implice 100% in crearea Mascotei RoBoDEEEa. Dupa mai multe dezbateri, s-a conturat imaginea acesteia - o veioza functionala, in maniera futurista, ce poate lumina calea tuturor spre cunoastere si responsabilizare. Sunt sigur ca activitatea din acest an scolar i-a schimbat pe elevi si cu siguranta vom continua cu mai mult aplomb in anul scolar urmator”, a precizat Ionut Tandara, profesorul coordonator al Patrulei de reciclare a Colegiului National ”Alexandru Ioan Cuza” din Focsani.

In judetul Iasi au participat la program 41 de unitati de invatamant, peste 1.200 de agenti si au fost colectate peste 12.600 kg DEEE. Performerii de top din judet sunt:

Cel mai activ profesor coordonator – Rodica Cojocaru, de la Scoala „Ionel Teodoreanu” Iasi, iar finalisti la aceasta categorie sunt Silvia Gramaticu, de la Scoala Gimnaziala Speciala „Constantin Panescu” si Izabela Lungu, de la Scoala Gimnaziala „Ioanid Romanescu” Voinesti.

Cea mai mare cantitate DEEE/elev inscris in program - 55 kg, a fost colectata de Grupul Scolar „Dumitru Popa” din Mogosesti.

Prin performantele atinse de elevi si de profesorii lor, Patrula de reciclare se dovedeste ”matca” potrivita sa stimuleze devotamentul tinerilor fata de cauza mediului, energia lor creativa si nevoia lor de a contribui la schimbarile pozitive din societate. Evolutia vertiginoasa a programului in numai doi ani de la editia pilot ne indreptateste sa privim cu incredere in viitor. Avem motive sa consideram ca am pus bazele unei - miscari ecologiste de tineret, al carui impact benefic se va face simtit la nivelul mentalitatilor si al obiceiurilor colective in toata tara.” a declarat Andreea Idriceanu, manager de comunicare al Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec.

Patrula de reciclare va continua sa cucereasca Romania. Editia urmatoare a programului va incepe din toamna 2013.

Foto: ecomagazin.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii