A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714149717.0746.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Patru tineri voluntari au ajutat la renovarea unui spital din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-05-2016, ora 10:03

Patru tineri voluntari au ajutat la renovarea unui spital din Iasi

Articol de Madalina Irimia
Patru tineri din Iasi ofera o remarcabila lectie de voluntariat. Au reusit, in mai putin de un an, sa faca ceea ce autoritatile nu au putut in ultimii 30. Au reabilitat doua spatii de la Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iasi. Si se pregatesc acum sa investeasca si in echipament medical.

Alexandru, Bogdan, Diana si Ioana au inteles ca nu poti schimba in bine comunitatea in care traiesti decat daca te implici constant.

Acum un an si jumatate au lansat TROC - un proiect prin care fac acte caritabile. La schimb, se multumesc sa primeasca un zambet.

„Initial a fost ideea de a duce mancare calda si haine celor care au nevoie de ajutorul nostru. De aici ne-am dezvoltat din ce in ce mai mult”, spune Bogdan Puiu, membru TROC.

„Ne-am gandit unde am putea sa fim cu adevarat folositori”, afirma Diana Chirita, membru TROC

Primul proiect dus la capat a fost „Spitalul copiilor”. Au renovat doua sali de mese si 2 bucatarii de la Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iasi.

Pentru copii impactul vizual conteaza enorm, vrem sa investim in mediul ambiant in care ei isi vor desfasura tratamentul, pentru a vedea nu numai zambetul, dar e o stare de spirit pe care ei o remarca atunci cand totul in jur este viu colorat”, spune Ioana Benea, membru TROC.

Au strans banii de care aveau nevoie dupa ce au participat la o competitie de foundraising in vara. Au reusit sa obtina astfel 20.000 de lei. Iar pe viitor vor sa investeasca si in renovarea altor sectii de la spital.

Acest loc a devenit luminos, frumos si chiar de referinta pentru multi copii”, spune Evelina Moraru, medic primar pediatrie Spitalul Sf. Maria Iasi.

Nu doar copiii le sunt recunoscatori, ci si medicii. Desi este singurul din Moldova si a fost construit acum aproape 50 de ani, Spitalul pentru copii Sf. Maria din Iasi nu a mai fost renovat niciodata.

„Noi apreciem aceasta initiativa a studentilor care ne-au ajutat”, afirma Niculai Nistor sef Sectie Pediatrie.

Tinerii si-au propus sa-i ajute si pe oamenii fara adapost din Iasi si vor sa se implice si in educatia copiilor din familiile sarmane.

„Chiar e un TROC ceea ce facem noi si nu e nevoie de bani sau alta rasplata fizica. e ceea ce faci si te bucura sa vezi apoi”, spune Diana Chirita, membru TROC.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii