A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714163070.8779.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Patru ieseni au creat o aplicatie prin care faciliteaza comunicarea intre autoritati si cetateni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-02-2015, ora 09:15

Patru ieseni au creat o aplicatie prin care faciliteaza comunicarea intre autoritati si cetateni

Articol de Cristian Amariei
Comunicarea cu autoritatile a intrat in mileniul 3, la Iasi. Patru tineri au pus la punct o aplicatie care face foarte usoara orice reclamatie. Daca a aparut o groapa in asfalt ori a fost vandalizata o statie de autobuz, cetatenii pot anunta primaria imediat. Comunicarea se face si invers. si autoritatile trebuie sa le raspunda oamenilor si sa-i avertizeze unde sunt avarii sau unde se fac asfaltari in orasele lor. Aplicatia este deja folosita de o primarie din judet.

Faci o fotografie cu te deranjeaza, apoi treci textul sesizarii. Asa functioneaza aplicatia „Piata Publica”. Cei patru tineri care au conceput-o spun ca aceasta este eficienta pentru o mai buna comunicare intre autoritati si localnici.

Andrei Botez, managerul proiectului:Aceasta comunicare sa fie in ambele directii, adica cetatenii sa poata trimite sesizari, sugestii si asa mai departe, dar sa poata primi si alerte legate de, stiu eu, intreruperea unor servicii publice, de urgente la nivel local si, mai departe, cetatenii, ca intr-o retea sociala locala, sa poata comunica intre ei.”

Aplicatia nu este destinata doar celor care au telefoane inteligente. Tinerii au implementat si un sistem de alertare prin SMS.

Tudor Braia, dezvoltatorul aplicatiei:Aplicatia este gratuita pentru toti cetatenii, nu implica absolut niciun cost, iar viteza de reactie este foarte buna, ei pot sa trimita o alerta in maxim 10 secunde catre o autoritate, autoritatea o primeste si intotdeauna cetateanul primeste un feedback.”

Aplicatia „Piata Publica” este deja folosita de Primaria din orasul Targu Frumos. Municipalitatea plateste 90 de euro lunar, pentru ca localnicii sa poata beneficia gratuit de aceasta platforma.

Ion Alexa Anghelus, viceprimarul din Targu Frumos: „Noua ni s-a parut o chestiune foarte interesanta. E o platforma interactiva, ne ajuta in comunicarea directa cu cetatenii.”

Tinerii care au inventat aplicatia spun ca vor incerca sa incheie contracte cu mai multe primarii din judet, care sunt dispuse sa foloseasca aceasta platforma. in functie de numarul de locuitori, edilii ar trebui sa achite cateva zeci sau cateva sute de euro.

Ce spun oamenii:

„Din ce in ce mai mult se tinde spre tehnologie si atunci o vad o idee destul de OK.

Ai folosi aceasta aplicatie?

Da.

Intampini des probleme atunci cand mergi pe strada, care ar trebui semnalate autoritatilor?

Ooo, sunt destule.

Sigur ca este foarte utila aplicatia, mai ales daca ar avea legatura cu autoritatile care se ocupa cu chestiile astea, ar fi foarte util.”

Luna viitoare, tinerii vor sa duca aplicatia si intr-un oras din Belgia.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii