ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-07-2014, ora 11:17

Pasajul din Fundatie, pregatit pentru finisaje

Articol de Cristian Amariei

Lucrarile de constructie a pasajului din Piata Eminescu se apropie de final. Pe parcursul saptamanii trecute, a fost turnat stratul de beton pe care va fi asternut asfaltul. In acelasi timp, a inceput si eliberarea pasajului in partea dinspre Pacurari pentru a pregati terenul pentru executia lucrarilor de finisaj a traseului subteran.

S-a turnat beton toata saptamana trecuta in pasajul de la Fundatie. Noi speram ca intr-o luna sa-l predam spre finisajul final. Constructorii, de data aceasta, s-au mobilizat mai bine. Am sprijinit lucrarile si noi cu suportul logistic, cu Politia Locala in special, si speram sa continue lucrarile cu acelasi succes“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Conform acestuia, soferii vor circula prin pasaj in momentul in care se termina de turnat asfaltul in interior.

Lucrarile finale la pasajul Eminescu presupun placarea cu granit a peretilor, instalarea sistemului de ventilare, montarea instalatiilor electrice de iluminat si amplasarea sistemului de afisaj electronic.

Pentru a urgenta finalizarea pasajului, municipalitatea a inceput demersurile pentru debutul lucrarilor de finisaj. Acestea presupun placarea cu granit a peretilor, instalarea sistemului de ventilare, montarea instalatiilor electrice de iluminat si amplasarea sistemului de afisaj electronic. In cursul zilei de marti, 15 iulie, a fost semnat contractul de lucrari pentru finisaje cu firma Conest. Muncitorii acestei firme vor lucra o perioada in paralel cu cei care definitiveaza structura pasajului. Conform contractului, lucrarile finale ale pasajului vor dura sase luni, insa edilii spera ca executia finisajelor se va face mai repede.

S-a inceput predarea amplasamentului dinspre capatul spre Pacurari. Au curatat betoanele de pe pereti. A fost semnat si contractul pentru finisaj, celalalt constructor va intra pentru a se apuca de acele lucrari, si practic au ajuns sa se suprapuna intr-o modalitate cat se poate de tehnica“, a mai spus Chirica.

Foto: adevarul.ro

     
Tag-uri: pasaj, Fundatie, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii