ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-11-2015, ora 10:33

Pasajul Octav Bancila: 95% finalizat

Articol de Madalina Irimia
Cel mai important proiect de infrastructura din municipiu se apropie de finalizare. Pasajul Octav Bancila, ridicat printr-un proiect cu finantare europeana, este realizat, in acest moment, in proportie de 95%. La inceputul acestei saptamani a fost turnat ultimul strat de asfalt pe portiunea suspendata a pasajului, iar miercuri si joi au demarat si lucrarile de asternere a stratului de binder pe rampa de acces dinspre strada Tabacului, in cartierul Alexandru cel Bun.

In paralel, constructorii lucreaza la montarea panourilor fonoabsorbante in lateralele pasajului. Utilizate pentru prima data la un proiect rutier in municipiu, panourile sunt dintr-un panou metalic, in partea inferioara, peste care este montat un geam din plexiglas cu proprietati de protectie fonica. in aceasta categorie de lucrari sunt montate momentan panourile inferioare, urmand sa fie montat si plexiglasul. Un alt obiectiv depasit deja este montarea stalpilor de iluminat pe extremele pasajului, reteaua fiind gata pentru conectare. Pe sectorul suspendat al pasajului, mai sunt de finalizat trotuarele de pe ambele sensuri. Turnarea betonului pe tronsoanele pietonale este programata saptamana viitoare, iar mai apoi vor fi si asfaltate.

Legatura spre cartierul Pacurari este la stadiul de finalizare a umpluturilor pentru cele doua bretele – spre strada Arcu si spre strada Pacurari. Turnarea zidurilor de sprijin este aproape definitivata, pana la finalul acestei saptamani urmand sa fie terminata compactarea straturilor suport pentru carosabil. De altfel, conform planificarilor de santier, dupa data de 16 noiembrie urmeaza ca utilajele de asfaltare sa intre cu turnarea primului strat si pe aceste rampe. In noaptea zilei de miercuri spre joi, 11, respectiv 12 noiembrie s-a lucrat si la tablierul de sustinere a pasajului. Cu ajutorul unei platforme elevatoare, muncitorii au vopsit portiunile metalice de sub pod, dupa demontarea pilonilor provizorii.

In cadrul ansamblului pasajului rutier mai sunt de realizat caile de acces pentru proprietatile private de pe strada Tabacului. De asemenea, in acelasi proiect, se mai desfasoara lucrari pe strada Toma Cozma. Artera este modernizata in proportie de 99%, fiind in curs de realizare rectificari la intersectiile cu drumurile laterale si la ridicarea capacelor de canal la nivelul strazii.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii