A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716025576.5382.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pas important in realizarea Spitalului Regional de Urgente din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-04-2016, ora 15:11

Pas important in realizarea Spitalului Regional de Urgente din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Viitorul Spital Regional de Urgente de la Iasi a fost subiectul dezbatut saptamana aceasta de primarul interimar Mihai Chirica cu ministrul Sanatatii. Discutiile au avut loc luni, 11 aprilie, la sediul Ministerului Sanatatii.

„Am facut o vizita la Ministerul Sanatatii pentru a discuta despre Spitalul Regional de Urgente. Alaturi de mine a fost si directorul Spitalului «Sfantul Spiridon», actualul spital de urgenta universitar si regional, totodata. Prima discutie a fost 100% tehnica si medicala in acelasi timp: cat de mare trebuie sa fie spitalul, cat de multe functiuni si sectii trebuie sa aiba, care sunt facilitatile pe care trebuie sa le aiba atat pentru judetul Iasi, cat si pentru toata Regiunea Nord-Est, pentru ca din numarul total de pacienti care beneficiaza de serviciile acestui spital, aproximativ 50% provin din afara judetului nostru. Cea de-a doua discutie a vizat amplasamentele propuse. Noi avem realizate studiile geo-tehnice. Va urma analiza tehnica a Ministerului Sanatatii si a Ministerului Dezvoltarii si se va lua cat de curand o decizie. Eu am propus amplasamentul din zona Carrefour Era. Conform studiilor tehnice, acela are accesibilitatea cea mai buna”, a declarat Mihai Chirica in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a adaugat ca sursele de finantare vor fi multiple: fonduri europene atrase de Ministerul Sanatatii, fonduri atrase de acelasi minister dintr-un imprumut de la Banca Mondiala si fonduri locale. in acest sens, municipalitatea ieseana ar putea asigura, prin intermediul fondurilor incluse in bugetul pe acest an, partea de costuri in ceea ce priveste accesibilitatea si utilitatile catre noua unitate spitaliceasca.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii