ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
07-05-2012, ora 12:38

„Parlamentul European - actualitate si perspective”, conferinta sustinuta la Iasi cu ocazia Zilei Europei

Articol de Madalina Irimia
In perioada 9-12 mai 2012, Asociatia Europeana a Studentilor in Drept (ELSA) - filiala Iasi, cu sprijinul Centrului de Informare Europe Direct, organizeaza Conferinta “Parlamentul European- actualitate si perspective ”. Prilejul organizarii acestei conferinte este sarbatorirea anuala a zilei Europei (9 mai).

Desfasurarea evenimentelor:

Pe 9 mai va fi organizata o conferinta intitulata Parlamentul European- teorie, provocari actuale, strategii, in cadrul careia participantii pot afla multe detalii legate de Parlamentul European si de modul in care acesta se implica in aspecte actuale precum ACTA si Europa 2020. Temele mentionate vor expuse de lect.dr. Emanoil Mogirzan, lect.dr. Nicoleta Dominte si lect.dr. Septimiu Panainte, intre orele 14.00-16.00, in Amfiteatrul I.1. Paul Demetrescu din cadrul Corpului A a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC).

In data de 10 mai, incepand cu ora 14.00, cei interesati sunt asteptati in Amf. MediaEc, Corp A, UAIC, pentru a-si exprima parerea cu privire la aspecte legate de Uniunea Europeana.

Data de 12 mai le va oferi iesenilor ocazia de a asculta prelegerile sustinute de catre Renate Weber (europarlamentar din 2007 pana in prezent), respectiv Gabriela Cretu (deputata in Parlamentul European in perioada 2007-2009, reprezentanta a Senatului Romaniei pe langa institutiile europene din septembrie 2009). Astfel, cei care vor participa la evenimentul desfasurat in Amf. I.1 Paul Demetrescu, incepand cu ora 15.00, au ocazia de a primi raspunsuri avizate cu privire la aspecte ce tin de „bucataria interna” a UE.

Prin intermediul acestui proiect, organizatorii isi propun sa creeze o perspectiva corecta si actualizata asupra Uniunii Europene, dincolo de barierele create de scurta perioada ce a trecut de cand Romania este stat membru, comparativ cu celelalte state si de opiniile divergente exprimate in acest context.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii