A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714073425.9886.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Parcul Educatiei Nonformale, in Copou
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-05-2015, ora 12:32

Parcul Educatiei Nonformale, in Copou

Articol de Madalina Irimia
In perioada 22 – 31 Mai, in cadrul “Festivalului International al Educatiei 2015”, Primaria Municipiului Iasi, prin Fundatia “Iasi – Capitala Culturala Europeana” organizeaza “Parcul Educatiei Nonformale”.

In Parcul Copou, in vecinatatea teiului lui Eminescu, va fi amenajata o scena si amplasat un cort ce va fi deschis zilnic celor care doresc sa se implice. Pe perioada celor 10 zile a festivalului, in Parcul Copou se vor desfasura activitati cultural-artistice, educative si sportive dedicate copiilor de gradinita, elevilor, studentilor, dar si adultilor care doresc sa-si aduca aminte de copilarie.

Ateliere de joaca, mestesugaresti si de creatie plastica

Sa invatam sa jucam, jucam sa invatam. Activitatea se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 16 ani si cuprinde ateliere de lucru practice, energizere si icebreakers inainte de fiecare activitate. Zilnic se vor organiza ateliere mestesugaresti. Folosind impletituri din fibre vegetale prin tehnica nodurilor, elevii vor executa bratari din fire din bumbac avand ca accesorii margele din lemn sau sticla, obiecte decorative din sfoara de iuta – zodiace, bufnite etc. in cadrul acestei activitati, tinerii vor invata tehnica de lucru la gherghef si vor face semne de carte cu motive traditionale. Mai mult, elevii vor decora lemnul si vor executa diferite incrustatii simple in lemn sau decorarea acestuia cu fir metalic. in paralel, fetele vor invata tehnici de lucru in domeniul margelitului cu motive simple populare si vor executa diferite podoabe traditionale: zgardane, zgardite, bratari.

Pe perioada festivalului se vor organiza si ateliere de creatie plastica. Cei prezenti vor desena cu ambele maini simultan, fara sa isi desprinda mainile de pe foaie, realizand, astfel, o simetrie a imaginii. Apoi vor transforma imaginea obtinuta intr-o compozitie plastica. “Pictorul Orb” este o alta activitate ce stimuleaza imaginatia, elevii urmand sa realizeze desene legati la ochi. Se vor picta si tricouri, pornind de la tematica Festivalului. Copiii vor lucra si in echipa, “Triptic” fiind activitatea in care se va realiza o lucrare alcatuita din 3 planuri, folosind tehnica mixta: acrylice si carioca.

Concurs de jonglerii, jocuri logice si cursuri de dans

Avand ca deviza “O minte sanatoasa intr-un corp sanatos”, viitorii fotbalisti ai Iasului se vor intrece intr-un concurs de jonglerii pe perioada week-end-urilor. Castigatorii vor primi premii, in joc fiind puse tricouri si, zilnic, o minge de fotbal cu autografele jucatorilor de la CSMS Iasi.

Pe perioada festivalului se vor organiza si sesiuni demonstrative de jocuri logice si sesiuni demonstrative de Mind Lab – jocuri de gandire, ce se bazeaza pe o metoda educationala inovatoare de dezvoltare a gandirii copiilor cu varsta intre 4 si 14 ani.
Pentru cei care doresc sa valseze sau sa invete pasii de tango, instructorii de la “The Sky” vor organiza cursuri de dans.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii