ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-11-2016, ora 08:10

Parcarile subterane, pe agenda Primariei din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Municipalitatea are planuri mari in ceea ce priveste rezolvarea problemei parcarilor in zona centrala.

Primarul Mihai Chirica a anuntat ca intre bulevardul Stefan cel Mare si Sfant si strada Petru Movila ar putea fi construite doua parcari subterane.

„Parcarile in zona centrala sunt o necesitate. Este un proiect care putea fi realizat inclusiv prin finantare europeana, dar nu am gasit intelegere in totalitate in Consiliul Local. Am avut o discutie prealabila cu doua institutii vecine noua. Mitropolia Moldovei si Bucovinei intentioneaza construirea unui complex intre strada Colonel Langa, stradela Uzinei si strada Mitropoliei. Acolo vrem sa facem un parteneriat pentru construirea unei parcari supraetajate subterane. O discutie am avut si cu Episcopia Romano-Catolica tot pentru o constructie subterana cu acces din strada Colonel Langa. Astfel am rezolva o parte din nevoile de parcare din centrul orasului, in special in timpul saptamanii. O alta parcare, tot subterana, va fi realizata in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie «Gr. T. Popa» sub Piata Natiunii. Asta ar duce la o rezolvare a problemei parcarilor in celalalt front al zonei centrale”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Parcare in zona Pietei Independentei

Municipalitatea ia in calcul posibilitatea construirii unei parcari si sub parcul de la statuia Independentei. Incerta a ramas insa situatia proiectului de amenajare a unei parcari in spatele sediului central al BRD din bd. A. Panu. „Acolo este un «melanj» intre proprietati publice si private, nu toate clare. Sunt doi proprietari, unul din Iasi, altul din Bucuresti, care detin niste suprafete destul de mari acolo. I-am contactat deja. Intentia este de a dezvolta un parteneriat public-privat. Exista un studiu facut prin anii 2007-2008, de catre regretatul arhitect George Carapanu, privind o constructie inalta acolo. Studiul poate fi reiterat”, a apreciat edilul Iasului. Alte proiecte de construire a unor parcari in zona centrala vizeaza reamenajarea parcarii de la cinema Victoria, a celei din spatele Primariei sau construirea unei parcari in apropierea sediului SRI.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii