ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-04-2012, ora 15:04

Parcarea de linga sediul SRI Iasi elibereaza in continuare bonuri cu TVA de 19%, desi cota taxei este de 24 % de mai bine de doi ani

Articol de Cristian Amariei

In parcarea din fata Serviciului Roman de Informatii din municipiul Iasi, taxa pe valoarea adaugata s-a conservat la nivelul de 19%, in ciuda faptului ca au trecut mai bine de doi ani de cand codul fiscal a fost schimbat. Desi TVA are o valoare de 24 % de aproximativ doi ani, pe bonurile de parcare oferite soferilor de catre angajatii Primariei Iasi, TVA este tot de 19%.

Specialistii in finante sustin ca acest lucru este in afara legii. „Finantele judetului, Garda Financiara pot, in urma unei sesizari, sa verifice daca actele sunt actualizate, pot pune Primaria sa calculeze corect rata TVA la cota actuala si pot verifica incasarile de pina acum, iar daca nu sunt folosite acte adecvate, atunci Primaria va fi sanctionata", a declarat pentru presa locala un expert al Directiei de Finante.

Incercand sa ofere o explicatie, Letitia Palaga, sefa Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat din cadrul Primariei, a declarat ca este „o greseala de tiparire. TVA este calculat corect, noi platim corect. Sunt bonuri mai vechi, nu are rost sa nu le folosim, daca tot au fost tiparite si le avem in stoc", a spus oficialul.

"Ar fi o cheltuiala in plus. Dar stati linistita, noi lucram corect", a insistat Letitia Palaga. Nu de aceeasi parare sunt insa avocatii ieseni. „Conform codului fiscal in vigoare, orice act trebuie sa fie actualizat. Nu poti folosi documente decit in context real cu codul fiscal, altfel documentul emis este nul. Daca ar fi ca acele bonuri de care spuneti ca Primaria le foloseste sa fie verificate de catre Curtea de Conturi, atunci Primaria ar lua 100% o amenda, pentru ca nu respecta prevederile codului fiscal care s-a schimbat si nu au actualizat documentele", este de parere Liviu Bran, avocat in cadrul Baroului Iasi.

Sursa: fin.ro

Foto: alumatic.ro

     
Tag-uri: parcare, SRI, Iasi, TVA
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii