A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716022118.3132.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Parc de joaca pentru copiii cu autism, inaugurat in prezenta a trei specialisti din Olanda
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-10-2012, ora 13:49

Parc de joaca pentru copiii cu autism, inaugurat in prezenta a trei specialisti din Olanda

Articol de Alexandra Stefanescu

Specialistii olandezi au sustinut la Iasi doua workshop-uri adresate cadrelor didactice si parintilor si vor realiza un film care sa prezinte autismul sub diferitele sale aspecte. In perioada 3 octombrie – 6 octombrie, un grup de trei specialisti din Olanda au fost prezenti la Iasi pentru a continua proiectele axate pe problematica persoanelor cu autism.

De aceasta data, Anke van Wijk, Bert van de Meeberg si Trudy Bax, insotiti de un operator video, vor realiza un DVD cu informatii despre autism. Lansarea materialului este programata odata cu manifestarile ce vor fi derulate anul viitor pentru marcarea zilei de 2 Aprilie, Ziua Internationala pentru Constientizarea Autismului.

Filmul isi doreste sa prezinte autismul in diversele sale aspecte, surprinse la persoane diferite (copii si tineri), aratand ca aceasta tulburare, in orice forma a sa, necesita o atentie speciala in toate situatiile de viata.

In perioada in care s-au aflat in Iasi, cei trei specialisti au sustinut doua workshopuri. Unul dintre acestea a fost organizat in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, fiind adresat profesorilor si educatorilor din invatamantul de masa si cel special, la care au participat 28 de cadre didactice, iar cel de-al doilea, adresat parintilor copiilor cu autism, la care au participat peste 40 de persoane.

Joi, 4 octombrie, in prezenta celor trei invitati si a reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, Inspectorarului Scolar Judetean Iasi si Scolii Speciale „C-tin Paunescu”, a fost inaugurat parcul de joaca din curtea cladirii din str. Brandusa, unde functioneaza clasele pentru copiii cu autism.

Ne bucuram ca in aceste zile am avut alaturi de noi trei prieteni dragi care s-au reintors la Iasi pentru a-si continua proiectele si ca am avut o prezenta numeroasa la workshopuri. Participantii si-au manifestat dorinta ca acestea sa continue iar noi vom incerca sa mai organizam astfel de activitati. Amenajarea parcului a fost posibila datorita sumelor donate in cadrul spectacolului caritabil de Craciun, sustinut anul trecut la Teatrul „Luceafarul” de formatia „The Groovies”si invitatii sai, carora le multumim inca odata pentru implicare”, ne-a declarat Carmen Gherca, presedintele ANCAAR Iasi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii