A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714072936.2952.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

PSD Iasi cere demisia lui Cristian Adomnitei de la sefia CJ
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
17-03-2014, ora 11:40

PSD Iasi cere demisia lui Cristian Adomnitei de la sefia CJ

Articol de Alexandra Stefanescu

PSD Iasi sustine ca presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, ar trebui sa demisioneze din functie, urmand astfel exemplul sefului sau de partid, Crin Antonescu, care a demisionat de la sefia Senatului.

Organizatia Judeteana Iasi a Partidului Social Democrat saluta „promptitudinea” cu care liderii PNL Iasi, reuniti in sedinta Delegatiei Permanente Teritoriale, au constatat ca liderul interimar al filialei din Podu Ros si presedintele Consiliului Judetean, domnul Cristian Adomnitei, a reusit „performanta” de a distruge, la nivelul legislativului judetean, proiectul politic de succes al Uniunii Social-Liberale. PSD Iasi considera ca asertiunile despre cine „a initiat razboiul politic” sunt nu numai nefundamentate, ci si sterile. Aceste sofisme sunt doar tot atatea incercari ale domnului Cristian Adomnitei - cel care a initiat, la Iasi si la sediul central al PDL din Modrogan, discutii privind constituirea unor noi majoritati politice la nivelul Consiliului Judetean si al Consiliului Local Iasi - de a justifica faptul ca, in mod iresponsabil, a pus propriile calcule politicianiste deasupra intereselor iesenilor, aceiasi ieseni care „au votat masiv USL pentru ca aceasta constructie politica reprezenta dorinta iesenilor ca luptele sterile sa se incheie”.

PSD Iasi intelege dorinta nemarginita a domnului Cristian Adomnitei de a deveni „cineva” in politica ieseana si chiar nationala, in ciuda lipsei sale de experienta, insa ii aminteste tanarului politician ca succesul nu poate fi obtinut in lipsa respectului fata de alegatorii care au votat USL, atat la Iasi, cat si la nivel national. In conditiile in care domnul Adomnitei s-a remarcat drept unul dintre cei mai vehementi adversari ai aliantei PSD-PNL, PSD Iasi observa ca acesta incearca sa repete la nivel local ceea ce domnul presedinte Crin Antonescu a realizat la nivel central: ruperea USL si fuga de responsabilitatea guvernarii. Ca atare, PSD Iasi considera ca, pentru a-si implini dorinta de a deveni „cineva” in politica, domnul Cristian Adomnitei ar trebui sa fie consecvent si sa urmeze exemplul sefului sau de la Bucuresti: asa cum domnul Crin Antonescu a distrus USL la nivel national, iar apoi si-a dat demisia din functia de presedinte al Senatului Romaniei, poate ca ar fi mai bine ca si domnul Cristian Adomnitei sa continue sa isi construiasca imaginea publica ca politican neimplicat in activitatea administrativa, demisionand, in mod onorabil, din functia de presedinte al Consiliului Judetean”, se arata intr-un comunicat transmis de PSD Iasi.

Pe de alta parte, PSD Iasi saluta faptul ca parlamentarii PNL Iasi isi reafirma angajamentul fata de proiectele propuse de USL prin „Manifestul pentru Iasi”. In acelasi timp, PSD Iasi le reaminteste colegilor liberali ca proiectele asumate in mod explicit de liderii social-democrati - atragerea fondurilor europene, confirmarea statutului Iasului drept capitala regionala, inceperea demersurilor pentru obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana, organizarea unui important Festival International al Educatiei, amenajarea turistica a raului Bahlui - au fost deja realizate sau sunt in curs de implementare.

PSD Iasi constata, cu tristete, ca eventualele „restante” din „Manifestul pentru Iasi” - precum autostrada spre Vest sau Spitalul Regional de Urgente - vizeaza proiecte care, pana la abandonarea guvernarii de catre PNL, au tinut de responsabilitatea unor ministri liberali, anume domnul Relu Fenechiu si, respectiv, domnul Eugen Nicolaescu. In acelasi timp, PSD Iasi ii reaminteste domnului Cristian Adomnitei ca singurul proiect palpabil pe care l-a gestionat ca presedinte al Consiliului Judetean, anume demararea proiectului de modernizare a Aeroportului International Iasi, se realizeaza prin fonduri publice, ale iesenilor, si ca acesta a fost asumat si sprijinit in unanimitate de toate fortele politice”, sustin reprezentantii PSD Iasi.

Duminica, PNL Iasi a acuzat PSD ca a initiat razboiul politic la Iasi, prin schimbarea din functie a vicepresedintelui liberal al Consiliului Judetean, liberalii cerand social-democratilor sa iasa "din logica meschina a vanzarii si cumpararii de functii".

Foto: iasi.fede.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii