A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714171208.6708.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

PMP Petru Movila le-a cerut parlamentarilor PSD Iasi sa respinga, in Camera Deputatilor, prevederile care majoreaza acciza pe combustibil cu 7 eurocenti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
03-04-2014, ora 16:33

PMP Petru Movila le-a cerut parlamentarilor PSD Iasi sa respinga, in Camera Deputatilor, prevederile care majoreaza acciza pe combustibil cu 7 eurocenti

Articol de Alexandra Stefanescu

Partidul Miscarea Populara Iasi face un apel la responsabilitate catre parlamentarii coalitiei majoritare in frunte cu cei din PSD pentru a anula saptamana viitoare, in Parlament, majorarea accizei pe combustibil, care deja ii obliga pe romani la cheltuieli in plus.

Intr-o conferinta de presa sustinuta astazi, 3 aprilie, deputatul PMP Petru Movila le-a cerut parlamentarilor PSD Iasi sa respinga, in Camera Deputatilor, prevederile care majoreaza acciza pe combustibil cu 7 eurocenti, incepand cu data de 1 aprilie, din legea de aprobare a ordonantei 111-2013, aflata in prezent la comisia Comisia pentru buget, finante si banci. Acesta a susṭinut ca taxarea in plus a populatiei nu este necesara, in buget existand bani de care insa primul ministru nu vrea sa se atinga. „Consider ca taxa suplimentara pe combustibil are o singura menire – aceea de a pune la dispozitia baronilor locali bani din care sa ofere pomeni electorale in cele doua campanii din acest an. Acciza va scadea nivelul de trai al romanilor, scumpind nu doar combustibilul, ci, indirect, toate produsele si serviciile. Iesenii vor plati in curand mai mult pentru legume si fructe, pentru carne, pentru lactate, pentru biletele de tren si de autobuz”, a declarat deputatul Petru Movila.

Potrivit PMP, romanii platesc mai mult la benzina si motorina decat nemtii, austriecii sau francezii, insa castiga de 5 ori mai putin. Astfel, dupa aceasta majorare a preturilor la combustibili, litrul de motorina in Romania a ajuns mai scump decat in Germania sau Franta. In Romania, litrul de motorina costa azi 1,405 euro (adica 6,3 ron), in Germania costa 1,395 euro, iar in Franta costa 1,299 euro. De asemenea, litrul de benzina a ajuns mai scump decat in Franta sau in Austria. La noi, litrul de benzina costa acum 1,389 euro (adica 6,2 ron), in Franta costa 1,315 euro, iar in Austria 1,36 euro.

In schimb, salariul mediu in Romania este azi de 394 euro, adica de peste 5 ori mai mic decat in Germania (2.054 euro/ luna) si Austria (2.114 euro/ luna) si de aproape 5 ori mai mic decat in Franta (1.896 euro/ luna).

PMP nu este de acord nici cu masurile de compensare anuntate de Guvern si venite in paralel cu introducerea accizei de 7 eurocenti, pe care le considera incorecte si discriminatorii si care ar solicita o birocratie uriasa”, a completat deputatul Movila.

Pe data de 15 martie, peste 10.000 de persoane au protestat in Capitala contra accizei la mitingul organizat de PMP. In acelasi timp, partidul a strans peste 300.000 de semnaturi impotriva accizei, de la cetateni din toata tara, pe care le-a depus pe 31 martie la sediul Guvernului.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii