A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713932755.7243.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ora Pamantului la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-03-2014, ora 15:56

Ora Pamantului la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

In fiecare an, in ultima sambata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. La indemnul WWF, organizatia care a initiat miscarea Earth Hour in anul 2007, peste 7000 de orase din peste 152 de tari au stins lumina de Earth Hour in 2013, raspandind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viata noastra de zi cu zi il are asupra planetei si asupra resurselor naturale.

Din 2011, Earth Hour a intrat in etapa “Mai mult decat o ora pentru planeta” (Beyond the Hour), in care oamenii de pretutindeni sunt indemnati de fiecare data nu numai sa stinga lumina, ci sa se angajeze in actiuni de mediu in fiecare zi.

Evenimente organziate de Primaria Municipiului Iasi impreuna cu partenerii sai cu ocazia evenimentului international ORA PAMANTULUI:

1. 29 martie 2014 - Ora Pamantului - timp de 1 ora, intre 20.30- 21.30 se va stinge iluminatul public pe pietonalul Stefan cel Mare si iluminatul arhitectural la cladirile monument istoric din zona: Manastirea Trei Ierarhi si Palatul Roznovanu. In acest interval orar va avea loc un spectacol de Street-Acting: 3 fachiri vor creea show-uri extraordinare cu flacari,uimind publicul prin miscarile realizate cu acuratete, manuind diferite instrumente care ard -funii, bile, bare, cercuri, etc.; inghit si sufla flacari.

2. Expozitie de proiecte de mediu impreuna cu universitatile iesene, in ziua de 29 martie 2014, intre orele 14.00- 20.00, zona pietonalului Stefan cel Mare.

Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza va prezenta:

- masuratori de poluare electromagnetica, generata de telefoane mobile si de alte dispozitive din aceeasi categorie (iesenii pot verifica radiatiile electromagnetice emise de propriul telefon mobil)

- demonstratie de masurare a radioactivitatii atmosferice

- camera de fotografiere IR, folosita pentru masuratori ale concentratiei de dioxid de sulf,

- masuratori ale concentratiei de pulberi de diferite dimensiuni din atmosfera ("Dust track") .

- surse de energie alternativa (energie solara, energia vantului, energii mecanice) si demonstratii de functionare ale unor dispozitive bazate pe astfel de surse de energie.

Departamentul Inginerie si Managementul Mediului, Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului, Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi va prezenta:

- Expozitia intitulata Ingineria Mediului - o sansa la un viitor curat

- Studenti Liga CHEMIS: vor realiza o caroserie de masina din PET-uri

- Prezentare aparatura pentru masurarea, monitorizarea poluantilor gazosi la emisie

Facultatea de Geografie si Geologie din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza va realiza:

- o expozitie de fotografie cu peisaje din Romania si harti de mediu.

- se va prezenta un sonometru pentru a masura poluarea fonica , o trusa mobila de monitorizare a calitatii apei si aerului precum si un adapost meteo folosit pentru monitorizarea temperaturii in mediul urban. Spatiul expozitional va cuprinde si o zona dedicata tineretului in care vor fi realizate din materiale reciclate un glob pamantesc si alte obiecte surpriza.

Facultatea de Biologie din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza vor realiza o expozitie de produse bio, plante si insecte rare, aparat pentru determinarea fotosintezei.

Asociatia Grupul SistemIS impreuna cu Societatea Ornitologica Romana, vor avea o expozitie de fotografie pe tema “Biodiversitatea din regiunea Moldovei”, vor rula prezentari ale proiectelor aflate in derulare si se va realiza un workshop in legatura cu felul in care putem recicla peturile din plastic pentru a crea hranitori pentru pasari.

Impreuna, studentii de la O.S.S.E.I., ASAFI si ATRAG Iasi vor crea un mesaj luminos pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant ce face trimitere la evenimentul organizat.

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii