A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713500133.2375.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ora Pamantului: Iasul stinge luminile, alaturi de alte 7.000 de orase din lume
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-03-2015, ora 08:57

Ora Pamantului: Iasul stinge luminile, alaturi de alte 7.000 de orase din lume

Articol de Cristian Amariei
Ajunsa anul acesta la VII-a editie, Ora Pamantului reprezinta cea mai mare miscare voluntara de mediu din toate timpurile. Si in 2015, luminile vor fi stinse pe 28 martie, la ora locala 20:30, alaturi de peste 7.000 de orase din mai mult de 162 de tari.

Ora Pamantului la Iasi

Anul acesta, Ora Pamantului va fi marcata la Iasi sambata, 28 martie, in intervalul orar 20.30 – 21.30, pe pietonalul Stefan cel Mare.

Evenimentul va fi deschis de un flashmob sustinut de o trupa de capoeira. Prima aparitie va fi cea in care o artista, ce simbolizeaza „sufletul” Pamantului, va intra intr-o bila uriasa transparenta (Pamantul), unde va dansa si va face jonglerii cu poiuri luminoase. Dupa aceasta, alti 2 artisti vor realiza o coregrafie ce va simboliza conexiunea dintre aer – apa, respectiv curat – ecologic. 4 artisti vor face jonglerii cu poiuri de diverse forme si culori. 4 fachiri vor realiza un dans in care vor jongla cu mai multe tipuri de instrumente (gheare, funii, bile, bare, etc). Acest moment va reprezenta nucleul fierbinte al Pamantului.

Pe toata perioada evenimentului, artisti in costume cu lumini vor realiza cu publicul diverse momente interactive de street – acting. La finalul spectacolului, din public vor fi alese 100 de persoane carora li se vor imparti lampioane. Coloana sonora va fi asigurata de 3 cantareti la darabana, nai si saxofon.

Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Iasi in parteneriat cu trupa de dans “The Sky” si “Capoeira Brasil Romania”.

Daruieste din energia ta

Anul acesta mesajul si indemnul pentru comunitatea Earth Hour din Romania este „Daruieste naturii din energia ta”. Astfel, iesenii sunt invitati sa stinga luminile in case si sa iasa la o alergare nocturna, la o tura cu bicicleta sau la o simpla plimbare simbolica prin oras, impreuna cu prietenii, vecinii, familia, colegii. In loc sa
consumam energie acasa, putem alege sa daruim propria energie, in aer liber.

De-a lungul celor sase editii de pana acum, peste 40 de orase din tara au participat in mod activ la Ora Pamantului si sute de mii de romani au stins luminile pentru o ora, in ultima sambata din martie. Cladiri simbolice, castele, monumente si institutii intrerup iluminatul in mod simbolic si gazduiesc evenimente tematice. Dintre reusitele importante ale miscarii Earth Hour in Romania: Palatul Parlamentului, cea mai mare cladire civila din lume, care intr-o ora consuma cat un oras de 20.000 de locuitori, stinge luminile in fiecare an de Earth Hour si, mai mult decat atat, opreste iluminatul exterior pe parcursul noptii, in fiecare seara.

Earth Hour in cifre

In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze Earth Hour. in 2010, 4.500 de orase din 128 de tari au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare actiune de mediu din toate timpurile. in prezent, comunitatea de sustinatori Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de orase, din peste 162 de tari.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii