A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713863736.9033.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Optimism: 66% dintre ieseni cred ca Iasul va fi Capitala Europeana a Culturii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-04-2015, ora 11:23

Optimism: 66% dintre ieseni cred ca Iasul va fi Capitala Europeana a Culturii

Articol de Madalina Irimia
Marti, 7 aprilie, la Palatul Roznovanu, Fundatia academica Axis a prezentat rezultatele barometrului cultural care releva principalii indicatori ai consumului cultural la nivelul municipiului Iasi. Datele sondajului au fost prezentate de catre conf. univ. dr. Adrian Netedu, la conferinta de presa participand Florin Cantic, vicepresedinte al Fundatiei Iasi – Capitala Culturala Europeana si Dan Dobos, actual director al fundatiei.

Iesenii, optimisti

Studiul Fundatiei Axis a fost efectuat in perioada 27 februarie – 1 martie 2015 pe un esantion reprezentativ de 1000 de persoane si reprezinta un instrument deosebit de util in estimarea perceptiilor iesenilor vizavi de profilul cultural al Iasului, demers necesar in elaborarea conceptului strategic de obtinere a titlului de Capitala Europeana a Culturii 2021.

Dintre rezultatele sondajului se detaseaza informatia ca marea majoritate a iesenilor percep Iasul ca fiind un oras eminamente cultural, avand ca principal simbol Palatul Culturii. De asemenea, 66% dintre ieseni sunt optimisti in privinta sanselor orasului de a castiga titlul de Capitala Europeana a Culturii.

Iasul – oras cultural, istoric, studentesc

Dintre respondenti, 87% stiu despre faptul ca Iasul se afla in competitie pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii, iar 95% sunt convinsi ca acesta ar avea de castigat in urma eventualei desemnari. Conform sondajului, manifestarile culturale precum FIE ori FILIT au un grad de participare semnificativ.

Manifestarile culturale de masa cu cea mai mare priza la public raman Sarbatorile Iasului, Targul Olarilor si Noaptea Muzeelor. Componenta religioasa a unui eveniment continua sa fie cea de succes la public, interesante fiind si procentele aproape egale din dreptul Universitatii “Al. I. Cuza” si Mitropoliei ca simboluri culturale ale orasului Iasi.

Dupa opiniile iesenilor, un brand al Iasului trebuie sa tina cont de triada: cultura, istorie, oras studentesc. Conform sondajului, daca Iasul ar fi un personaj, acesta ar fi descris ca inteligent, cultivat, agreabil, atractiv, dinamic. Sondajul mai arata ca frecventarea librariilor si bibliotecilor are o cota scazuta, in detrimentul vizionarii programelor de televiziune si accesarii internetului. “Acest studiu a evaluat care este nivelul de perceptie al cetatenilor fata de oferta culturala si reprezinta un element esential pentru elaborarea strategiei noastre culturale”, a declarat Florin Cantic, vicepresedintele Fundatiei Iasi – Capitala Culturala Europeana.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  30.05.2017 09:58

wh0cd2733841 zyloprim found here purchase triamterene Viagra Cost Skelaxin Over The Counter

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii