A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714220461.8939.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Opt comune din Iasi se vor infrati cu localitati din Chisinau
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
23-02-2012, ora 13:36

Opt comune din Iasi se vor infrati cu localitati din Chisinau

Articol de Madalina Irimia

Prefectul Dragomir Tomaseschi a semnat astazi un acord de colaborare cu reprezentantii Oficiul Teritorial Chisinau al Cancelariei de Stat din Republica Moldova, pentru infratirea a opt comune din judetele Iasi cu localitati din Republica Moldova.

Prin acordul semnat astazi se stabilesc relatii de colaborare si schimburi de experienta in domenii comune celor doua institutii, fiind vizate activitati precum controlul de legalitate al actelor administrative si coordonarea serviciilor publice deconcentrate.

Dragomir Sava Tomaseschi, prefect al Mun. Iasi: “Semnarea acestui acord intre Institutia Prefectului Iasi si Oficiul de Stat din Chisinau poate fi considerata ca un preambul al viitoarei sedinte comune ale Guvernelor Romaniei si a Republicii Moldova. Prin aceasta colaborare dorim sa lucram efectiv la bunul mers al institutiilor noastre, vrem sa ii ajutam pe colegii nostri din Chisinau sa invete si sa afle modalitatile noastre de management, de verificare a legalitatii documentelor administrative, precum si conducerea si supravegherea tuturor institutiilor deconcentrate pe care le avem in subordine.

Reprezentantii autoritatilor de la Chisinau au precizat ca discutiile purtate astazi la Iasi s-au axat in principal pe colaborarea dintre cele doua institutii, dar au atins si subiecte precum agenda culturala din acest an, viitorul Republicii Moldova si sperantelor fratilor de peste Prut pentru o viitoare integrare in Uniunea Europeana.

Sergiu Palihovici, seful Oficiului Ter. Chisinau al Cancelariei de Stat: “Am mentionat ca in urma evenimentului care a avut loc la Chisinau in urma caruia s-au infrati 10 comune din mun. Chisinau cu 10 comune din judetul Iasi. Au mai ramas, in afara acestuii cadru opt comune, deoarece Municipiul Chisinau are 18 comune/suburbii. Astazi am depus doua demersuri la Consiliul Judetean, respective la Prefectura Iasi, in vederea completarii acestui proces, pentru infratirea acestor opt comune cu opt comune din judetul Iasi.”

La intalnirea ce s-a desfasurat astazi in Sala Verde a Institutiei Prefectului a participat si presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad.

Constantin Simirad, presedinte Consiliul Judetean Iasi:Aceste infratiri pot pune unele intrebari precum: ce avantaje avem in urma lor? Eu zic ca cel mai mare avantaj este crearea de prietenii de o parte si de cealalta a Prutului, pentru ca daca doi lideri ai unor comunitati sunt in relatie excelenta, atunci sunt sigur ca si localitatile ii vor urma pe liderii lor, astfel incat Romania sa fie privita cu alti ochi, asa cum si noi romanii am putea privi cu alti ochi Republica Moldova.

Intrebat de jurnalisti in legatura cu o eventuala renovare cu bani guvernamentali a Casei Patrate - sediul Institutiei Prefectului, dar si a Consiliului Judetean Iasi - Dragomir Tomaseschi a precizat ca: “Suntem in discutii pentru aceasta cerinta. Am realizat un raport tehnic: aceasta cladire nu a fost reparata niciodata si facem demersuri pentru obtinerea sumei. Sunt relative pesimist ca o vom primi in aceasta perioada de criza economica, dar este timpul sa fie reparata si aceasta cladire avand in vedere ca are peste 40 de ani.”

Prefectul nu a precizat suma de care ar fi nevoie pentru renovarea cladirii, insa nu a exclus reluarea subiectului in cadrul sedintei de Guvern comuna romano-moldoveneasca va avea loc pe 3 martie.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii