A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715829665.96.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Oprea ii ofera lui Victor Ponta distinctia “Summa Cum Fraude”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
20-07-2012, ora 14:18

Oprea ii ofera lui Victor Ponta distinctia “Summa Cum Fraude”

Articol de Anca Gabriela Cretu

Astazi liderii PD-L Iasi au comentat verdictul dat de Universitatea din Bucuresti, potrivit caruia, premierul Victor Ponta a plagiat teza de doctorat. Presedintele Organizatiei Municipale PD-L Iasi, Marius Spinu a declarat ca, in urma altor cazuri de plagiat, membrii Comisiei Nationale de Etica( CNE) au sanctionat drastic institutiile suspectate de furtul intelectual.

Pentru 250 de cuvinte preluate din Wikipedia si folosite in documentatia unui proiect european, puse in prefata acestuia, trei institutii din Romania-Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi (UAIC), Institutul de Chimie Petru Poni si Institutul de Laser din Bucuresti-au fost sanctionate foarte dur. Toti au fost sanctionati cu avertisment scris si li s-a retras directorului de proiect si unui membru, dreptul de a mai face parte din proiecte europene”, a explicat Spinu.

Senatorul democrat-liberal, Dumitru Oprea a precizat ca in locul aprecierilor pe care le-a primit premierul Romaniei, Victor Ponta in 2003 pentru lucrarea sa de doctorat, respectiv calificativul “Foarte Bine” si distinctia “Summa Cum Laude”, acesta ar trebui sa fie etichetat cu “Summa Cum Fraude”.

Prin lege este data posibilitatea ca oamenii sa ofere asa zisele “distinctii”. La UAIC nu s-au dat distinctii, fiindca era o abordare inechitabila. Domnului Ponta, scrie in lege, la articolul nr. 30, aliniatul 2 ca -Pentru teza de doctorat care probeaza calitati deosebite de creativitate, aducand contributii importante la dezvoltarea cunoasterii in context international, i se poate acorda una din distinctiile: Summa Cum Laude, Magda Cum Laude sau Cum laude-. Domnului Ponta in mod eronat i s-a dat distinctia Summa Cum Laude, pentru ca trebuia sa i se dea Summa Cum Fraude. Intr-adevar are o creativitate aparte: meserias in copy-paste”, a declarat Dumitru Oprea.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii