ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
16-01-2012, ora 08:35

Opozitia spune ca nu se implica in proteste, dar PNL-istii au organizat manifestatii la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Reprezentantii Opozitiei spun ca se detaseaza de protestele din ultimele zile, organizate initial pentru sustinerea lui Raed Arafat si transformate in mitinguri indreptate impotriva presedintelui Traian Basescu. Cu toate acestea, tinerii din PNL Iasi au protestat, duminica, in Piata Unirii.

"Noi nu ne-am implicat deloc ca si partid pentru iesirea oamenilor in strada. Daca ne-am fi implicat, erau mai multi oameni. Jandarmii trebuie sa inteleaga ca oamenii au dreptul la protest", a declarat Olguta Vasilescu, intr-o interventie la Realitatea Tv.

"Eu cred ca daca aceste proteste continua - si este clar ca nu sunt politice - actuala Putere ar trebui sa inteleaga ca nu mai este dorita si ar trebui sa organizeze alegeri anticipate. Trebuie sa lase populatia sa decida: o mai vrea sau nu o mai vrea? Nu trebuie sa fie nevoie de forta ca Puterea sa fie inlaturata, pe strazi se striga 'Jos tiranul!'. Scanteia sa aprinde si in alte orase", a declarat pesedita, subliniind ca Opozitia a decis de aceasta data sa nu se implice in aceste manifestari.

Totusi, tinerii din PNL s-au adunat, duminica dimineata, in Piata Palatului Culturii din Iasi.

Peste 300 de oameni si-au strigat, in Iasi, nemultumirile legate de actuala Putere. Iesenii au venit cu pancarte si au cerut demisia lui Traian Basescu. Oamenii au cantat versuri din imnul Romaniei si au scandat lozinci perecum "Joc Basescu!", "Vrem anticipate, nu vrem comasate!".

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, sambata seara, ca atat el, cat si presedintele PNL Crin Antonescu au evitat in mod intentionat sa iasa in strada ca sa nu ii dea presedintelui Traian Basescu ocazia sa spuna ca oamenii din Piata Universitatii au fost platiti de Opozitie sa protesteze.

     
Tag-uri: protest Iasi, Arafat, PNL
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii