A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713292910.2917.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Operatie in premiera la Iasi. Pacientul, recuperat intr-o saptamana, in loc de trei luni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-10-2016, ora 09:22

Operatie in premiera la Iasi. Pacientul, recuperat intr-o saptamana, in loc de trei luni

Articol de Cristian Amariei
O operatie in premiera in Romania a fost facuta azi la Iasi. Medicii de la Spitalul Parhon au intervenit laparascopic intr-un caz foarte rar pentru care, de obicei, este aleasa interventia clasica, mai usoara ca procedura chirugicala, insa extrem de dificila pentru pacient, care se recupereaza greu. Prin procedura laparoscopica, bolnavul isi revine intr-o saptamana si nu in trei luni.

Lucica Iacob are 57 de ani si este din Iasi. Anul acesta, medicii i-au descoperit o malformatie congenitala a aparatului urinar care ii afecta activitatea rinichiului drept. Daca nu era operata, femeia si-ar fi putut pierde rinichiul.

„Foarte mari dureri. Insuportabil. Ma agravam. Ma durea si burta, se ducea si in picior. si stai la pat. Nu era viata”, spune Lucica Iacob, pacienta.

Cazul femeii, spun medicii, este unul foarte rar - sunt doar cateva sute la nivel mondial.

„Experienta este limitata pe astfel de cazuri si riscurile operatorii sunt destul de semnificative. Adica, putem sa avem o sangerare, care sa puna la risc inclusiv viata pacientului”, afirma Bogdan Novac, medic specialist urolog.

Astfel ca medicul a hotarat sa intervina laparoscopic si este primul din tara care a recurs la acest tip de procedura pentru un asemenea diagnostic. Dupa patru zile petrecute in spital, femeia pleaca acasa fara dureri.

„Incep a doua viata si ma bucur ca a reusit”, marturiseste Lucica Iacob, pacienta.

„O operatie clasica inseamna, in primul si in primul rand, o incizie mare, de aproximativ 20 de centimetri. Care necesita o recuperare destul de dificila, cu o reluare a mobilizarii foarte complicata”, precizeaza Bogdan Novac, medic specialist urolog.

Mai exact, pacienta s-ar fi recuperat total in trei luni.

„La Spitalul Parhon suntem extrem de mandri sa avem, probabil, cea mai buna echipa de urologie din regiunea Moldovei. O echipa tanara si entuziasta care isi doreste sa implementeze aceste tehnici noi”, declara Ionut Nistor, purtatorul de cuvant al Spitalului Dr. C.I. Parhon, Iasi.

Medicul specialist va prezenta operatia la congresul de urologie de anul viitor.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, operatie, premiera
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  13.06.2017 02:05

wh0cd748355 more info generic for keflex tadalafil fluoxetine buy

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii