ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-10-2016, ora 08:12

O veste buna pentru tinerii ieseni aflati in cautarea unei locuinte

Articol de Cristian Amariei
Agentia Nationala pentru Locuinte a inclus in programul de constructii de locuinte pentru tineri unul dintre cele trei amplasamente propuse de catre municipalitatea ieseana.

Este vorba de un amplasament din zona Gradinari, cele doua tronsoane cu 32 de apartamente care vor fi construite urmand a fi destinate inchirierii in special de catre specialistii care lucreaza in domeniul sanatatii, in special medici rezidenti. Pentru punerea in aplicare a acestui proiect, la inceputul saptamanii viitoare va fi organizata o sedinta extraordinara de Consiliu Local pentru aprobarea transmiterii in folosinta gratuita a unui teren de 2.400 mp din zona Gradinari – Metalurgie catre ANL. De asemenea, Primaria va elabora documentatiile de urbanism (PUG, PUZ, PUD) si va suporta cheltuiele legate de acestea, asigurand si toate utilitatile necesare (apa, canalizare, energie termica si electrica, gaz, telefonie, cai de acces, alei, spatii verzi etc.).

Luna trecuta, Agentia Nationala pentru Locuinte a semnat contractele de lucrari pentru inca doua amplasamente de constructii, in strada Smardan nr. 8 – 18 si pe str. Fantanilor nr. 35 – 51. Astfel, vor fi construite 151 de apartamente, dintre care 72 pe Smardan si 79 pe Fantanilor, fiind locuinte destinate tinerilor in sistem ipotecar. In prezent, exista 4.479 cereri de locuinte ANL, dintre care 213 solicitari indeplinesc conditiile privind atribuirea unor astfel de apartamente.

     
Tag-uri: iasi, anl, locuinte
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii