A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714161487.097.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O tanara din Iasi a murit in bratele sotului, asteptand sa vina ambulanta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-04-2014, ora 18:49

O tanara din Iasi a murit in bratele sotului, asteptand sa vina ambulanta

Articol de Madalina Irimia

O femeie de 27 de ani din Harlau a murit in bratele sotului dupa ce ambulanta a intarziat aproape o ora. Medicii de pe ambulanta se apara si spun ca au fost coordonati gresit de operatorul de la 112, motiv pentru care au ajuns prima data pe o strada cu acelasi nume, din municipiul Iasi.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a anuntat printr-un comunicat ca institutia a sesizat Parchetul Militar pentru a stabili daca decesul femeii a fost sau nu provocat de modul in care au actionat operatorii 112 Iasi si cei ai Serviciului Judetean de Ambulanta Iasi.

Tanara acuza dureri insuportabile de cap, asa ca sotul a sunat la 112. Desi la victima se putea ajunge in cateva minute, a trecut aproape o ora pana cand a ajuns salvarea, iar tanara era deja moarta. Trupul femeii a fost transportat la Medicina legala.

Tanara de 27 de ani a lasat in urma doi copii minori: unul de doi ani si altul de 6 ani.

"La 21 aprilie 2014, ora 02.54, la Centrul 112 Iasi a fost receptionat un apel, de la un terminal cu serviciu preplatit, apel identificat ca urgenta medicala pe strada Eternitate la nr. 75 pe care operatorul l-a transferat catre Serviciul de Ambulanta Iasi. La primirea datelor referitoare la adresa evenimentului operatorul 112 nu a solicitat si informatia cu privire la localitate, considerand ca adresa este in Iasi, strada Eternitate fiind una foarte bine cunoscuta in municipiu dar, de fapt, evenimentul era pe o strada cu acelasi nume insa in localitatea Harlau. La ora 03.06 un nou apel, de la alt numar de telefon, al unui terminal cu serviciu preplatit, a fost receptionat de catre acelasi operator 112 care, cunoscand cazul, l-a transferat catre dispeceratul Serviciului de Ambulanta, fara a solicita alte informatii. La 03.11 si 03.16 au fost receptionate noi apeluri, referitoare la acelasi caz, dar de catre un alt operator 112.

Fiind initiate de la acelasi numar de telefon, apelurile au fost asociate cazului anterior si acest operator 112 le-a transferat tot catre dispeceratul Ambulantei, fara a solicita alte detalii. Ambulanta a confirmat solicitantului faptul ca a fost alocata o masina de interventie. La ora 03.26, un alt apel pentru acelasi caz, dar de la un terminal inregistrat la o adresa din localitatea Harlau, a fost receptionat in Centrul 112. De aceasta data, urmare discutiei cu apelantul si a aplicarii procedurilor de localizare, operatorul 112 a constatat ca evenimentul are loc in Harlau. Apelantul a fost transferat catre Serviciul de Ambulanta Iasi, cu datele de localizare corespunzatoare evenimentului, la caz fiind alocat un nou echipaj. La 03.36 a fost receptionat un apel de la un membru al echipajului medical care a informat dispeceratul Ambulantei Iasi despre decesul persoanei pentru care se solicitase interventia", informeaza printr-un comunicat de presa Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

     
Tag-uri: femeie, ambulanta, deces, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii