ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
08-01-2015, ora 12:23

„O scrisoare pierduta”, pe scena Teatrului National din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Institutiile de cultura iesene au programat evenimentele pe luna ianuarie. Fie ca este vorba de teatru, dans sau opera, iesenii au de ales dintr-o sumedenie de spectacole.

Gala extraordinara

Opera Nationala Romana Iasi invita publicul, duminica, 18 ianuarie, la „Gala extraordinara pentru Anul Nou”. Spectacolul va avea loc in Sala Mare a Teatrului National, intre orele 18.30 – 20.00. Preturile biletelor variaza intre 10 si 60 lei, in functie de locul din sala, acestea putand fi achizitionate de la Agentia Operei. Evenimentul consta in fragmente din opere celebre in interpretarea baletului si orchestrei Operei Nationale Romane Iasi.

Cuvantul regizorului

Teatrul National „Vasile Alecsandri” deschide spectacolele lunii ianuarie pe data de 8, de la ora 19.00, cu „O scrisoare pierduta” de I.L. Caragiale, un spectacol de Mircea Cornisteanu. Evenimentul va avea loc in Sala Mare. Urmatoarele reprezentatii au loc pe 9 si 30 ianuarie. „Din 1974 pana astazi, deci mai bine de 40 de ani, am pus in scena Scrisoarea… de 6 ori, de fiecare data am gasit in text lucruri care-mi scapasera, relatii noi, nuante diferite fata de cele din spectacolele anterioare, dar mai ales situatii mereu compatibile cu realitatile contemporane. Iata de ce acest spectacol se petrece in anul in care cititi aceste randuri, an in care, ca si in 1884, problemele noastre sunt revizuirea Constitutiei, coruptia, Europa «cu ochii atintiti asupra noastra» si mai ales «eu cu cine votez»”, a afirmat regizorul Mircea Cornisteanu.

Din program

Sambata, 10 ianuarie, de la ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului National, spectatorii pot asista la „Tartuffe” de Moliere. Pretul unui bilet variaza intre 16 si 40 lei, in functie de locul din sala.

Pe 11 ianuarie urmeaza „Palaria florentina” de Eugène Labiche, in regia lui Silviu Purcarete. Pret bilet: 16 – 40 lei.

„Damen Tango” de Valentina Aslanova poate fi vizionata joi, 15 ianuarie, de la ora 18.00 in Sala Studio Teofil Valcu. Pret bilet: 22 lei.

Urmeaza „Femeia marii” dupa Henrik Ibsen. Piesa se joaca vineri, 16 ianuarie, de la ora 19.00 in Sala Mare a Teatrului National, pretul unui bilet variind intre 16 si 40 lei.
„A murit Tarelkin!” de A.V. Suhovo-Kobalin e pe 17 ianuarie de la ora 19.00 in Sala Teatru la Cub. Pret bilet: 32 lei.

Comedia „Tanti Chanel” de Nikolai Koleada va fi pusa in scena duminica, 18 ianuarie, de la ora 19.30, in Sala Uzina cu Teatru. Pret bilet: 22 lei.

Finalul lunii aduce piesele „Focul”, „Cum am devenit stupid”, „Hronicul gainarilor”, „12 scaune”, „Tinerete fara batranete si teatru fara de moarte”, „Onorabili in direct” si „Arborele noptii”.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii