A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716191360.2542.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O scoala din Iasi se afla printre castigatorii Academiei Scolilor din Europa Centrala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-04-2013, ora 16:45

O scoala din Iasi se afla printre castigatorii Academiei Scolilor din Europa Centrala

Articol de Alexandra Stefanescu

Pe 11 aprilie 2013 Colegiul National "Mihail Sadoveanu" din Pascani si Scoala speciala „Constantin Paunescu“ din Iasi au fost premiate pentru proiectele "Crescand cu desenele animate”, respectiv „Voci media pentru adolescenti speciali”. Academia Scolilor din Europa Centrala este una dintre cele mai mari retele internationale de scoli din lume, avand 15 tari partenere. Din cele 107 scoli participante la editia aces 2012-2013, care a avut ca tema ”Sa intelegem media”, juriul international de experti a premiat cele mai inovatoare 5 proiecte.

Proiectul "Crescand cu desenele animate” a urmarit cercetarea influentei pe care continutul desenelor animate din zilele noastre o are asupra copiilor si realizarea unei legaturi intre desenele animate din trecut si cele din prezent.

Participarea in cadrul aces a fost o experienta extraordinara atat pentru profesori, cat mai ales pentru elevii implicati. A fost un proiect facut cu mult suflet, cu daruire, in care noi, profesorii, am vazut de cata imaginatie, toleranta, intelegere dau dovada tinerii nostri. Oportunitatea de a lucra cu tineri din alte tari, de a vedea alte civilizatii, de a ii intelege pe altii constituie cea mai importanta motivatie pentru elevi de a continua sa se implice in proiecte precum aces.“a declarat Mihaela Constantina Vatafu, profesor coordonator Colegiul National "Mihail Sadoveanu" din Pascani.

Proiectul „Voci media pentru adolescenti speciali” si-a propus sa aduca in atentia publicului problemele specifice ale adolescentilor cu cerinte educationale speciale. Proiectul a urmarit sa demonstreze ca tinerii cu nevoi speciale pot deveni membri activi ai comunitatilor lor, pentru a nu fi priviti doar ca persoane care necesita asistenta sociala.

Implementarea acestui proiect mi-a dat ocazia sa imi cunosc mai bine colegii profesori, care au dovedit cat sunt de entuziasti, afectuosi si dedicati formarii copiilor cu cerinte educationale speciale. Pentru atmosfera si spiritul aces pe care le-am adus cu noi in valize inapoi acasa, pentru toate cuvintele de incurajare si pentru toate sfaturile primite acolo, pentru caldura cu care am fost primiti si pentru toata rabdarea si bunavointa lor multumim tuturor celor care fac sa existe acest taram fermecat numit acesLAND! Asteptam si speram sa ne mai intoarcem acolo!” a declarat Elena Eigel, profesor coordonator Scoala speciala „Constantin Paunescu“ din Iasi.

Aproximativ 230 elevi si profesori, reprezentanti ai Ministerelor Educatiei si experti in educatie din 15 tari diferite s-au reunit saptamana trecuta in Senec, Slovacia, la ceremonia de inchidere a Academiei Scolilor din Europa Centrala, editia 2012-2013. Printre acestia s-au aflat si reprezentantii scolilor castigatoare din Romania. La aceasta intalnire reprezentantii scolilor au prezentat rezultatele proiectelor lor dezvoltate in parteneriat pe tema „Sa intelegem media” si au facut schimb de experinta cu reprezentantii celorlalte scoli participante.

In fiecare an in cadrul aces are loc un concurs de proiecte dezvoltate in parteneriate internationale intre scoli. Romania face parte din reteaua internationala de scoli aces incepand cu 2006. Pana in prezent peste 63 scoli din Romania au participat cu succes la programul aces.

Tema editiei 2013-2014 este “Eu si ceilalti. Sa descoperim diversitatea din jurul nostru” iar propunerile pentru proiecte trebuie trimse pana pe 30 aprilie. In societatea actuala, diversitatea s-a transformat din exceptie in norma: persoane de diferite etnii, religii, varste, genuri si orientari sexuale convietuiesc si trebuie tratate ca fiind egale. Scolile, dar mai ales proiectele scolare cum este si aces, le ofera elevilor posibilitatea de a interactiona cu persoane din culturi diferite si de a invata unii de la altii. Astfel, elevii incep sa vada lumea prin alti ochi, fapt care va genera gandirea critica, o mai mare deschidere si creativitate – calitati esentiale pentru lumea in care traim.

     
Tag-uri: scoala, Iasi, castigatori
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii