ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-10-2014, ora 11:07

O pensionara din Iasi a ajuns la spital cu o greutate de 30 de kilograme

Articol de Cristian Amariei
O femeie de 63 de ani a fost internata in stare grava la spital, dupa ce a ajuns sa cantareasca mai putin de 30 de kilograme. Medicii spun ca femeia este atat de slabita, incat nu poate nici sa mearga pe propriile picioare. Culmea este ca a ajuns in aceasta situatie, desi este in grija fiului ei.

Femeia de 63 de ani a ajuns la spital numai piele si os. Medicii au fost uimiti cand au constatat ca are greutate unui copil de 9 ani.

O stare de casexie avansata. Greutatea estimata in urgenta a fost de aproximativ de 30 de kilograme. Pacienta sta la pat si nu se poate deplasa, desi nu are leziuni neurologice sau ale aparatului locomotor,” a declarat Diana Cimpoesu, purtatorul de cuvant al Spitalului ''Sfantul Spiridon'' Iasi.

Chinul femeii a inceput in urma cu un an, cand, dupa o cazatura, a ajuns la pat. A ramas in grija fiului ei, dar barbatul a neglijat-o. Mama femeii, in varsta de 89 de ani, este singura care a incercat sa o ajute asa cum a putut.

Cum n-am avut grija de ea, dar ce aveam sa-i fac?! Ea tot timpul spunea: mai, stai langa mine. Eu nu puteam sa stau. Cum n-a fost mancare?! A fost mancare, daca era hranita si ingrijita,” spune Ilie Amarandei, fiul femeii.

Mama femeii il contrazice pe barbat: “- V-a adus ceva de mancare vreodata? - Nu. - Dar mamei lui i-a adus? - Nu i-a adus, domnule!”

Despre drama femeii stiu si autoritatile si vecinii, dar nimeni nu a intervenit sa o salveze.

Maria Horhota, angajata a Primariei Schitu Duca: “Respectiva persoana beneficiaza de prevederile Legii 416. Suma, intr-adevar, nu este mare, doar de 124 de lei, dar acesta e nivelul.”

Medicii au recomandat ca femeia sa fie internata intr-un centru medico-social pentru a primi ingrijire corespunzatoare, dar familia refuza acest lucru. Este al doilea caz de acest gen inregistrat in acest an la Iasi. in vara, o femeie de 77 de ani din localitatea Gorban a ajuns la spital cantarind 25 de kilograme, iar medicii nu i-au mai putut salva viata.

Sursa: digi24.ro
Foto: ziarelive.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
BillyCam,  09.05.2017 21:27

wh0cd4950112 advair diskus

   
BillyCam,  25.04.2017 13:01

wh0cd4950112 propecia online

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii