A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714542404.2027.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O noua sesiune de inscriere pentru burse postdoctorale de 1000 de euro pe luna pentru tinerii cercetatori din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
06-03-2012, ora 08:02

O noua sesiune de inscriere pentru burse postdoctorale de 1000 de euro pe luna pentru tinerii cercetatori din Iasi

Articol de Madalina Irimia

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si Universitatea „Petru Maior” din Targu-Mures organizeaza, in perioada 1-31 martie 2012, cea de-a treia sesiune de selectie pentru acordarea burselor de cercetare postdoctorala in cadrul proiectului „Retea transnationala de management integrat al cercetarii postdoctorale in domeniul Comunicarea stiintei. Constructie institutionala (scoala postdoctorala) si program de burse (CommScie)" POSDRU/89/1.5/S/63663.

In aceasta etapa de selctie se vor acorda 9 burse de cercetare: Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” si Academia Romana – Filiala Iasi - Institutul de Filologie Romana ,,A. Philippide” din Iasi vor beneficia de 2 burse cu durata de 12 luni si 3 burse cu durata de 6 luni, iar 4 burse cu durata de 6 luni sunt alocate pentru Universitatea „Petru Maior” din Targu – Mures.

Candidatii selectati vor semna contracte de cercetare postdoctorala incepand cu data de 1 aprilie 2012 si vor beneficia de sprijin financiar in cuantum de 1.000 euro/luna (echivalentul in lei), precum si de posibilitatea de a efectua stagii de mobilitate la institute de cercetare si institutii de invatamant superior din Uniunea Europeana pentru o perioada de maximum 6 luni (pe parcursul stagiilor, sprijinul financiar va fi suplimentat cu 500 euro/luna).

Domeniile pentru care cei interesati pot aplica sunt: D1-matematica, fizica, chimie; D2–stiinte ale informatiei si inginerie; D3–stinte ale vietii si pamantului (inclusiv medicina) si D4–stiinte ale omului si ale societatii.

Conditiile generale de eligibilitate sunt urmatoarele: varsta - maxima de 40 de ani la data derularii competitiei (data depunerii dosarului), doctoratul sustinut public, in tara sau in strainatate, inainte de data derularii procedurii de selectie, dar dupa data de 1 ianuarie1999, candidatul sa fie cetatean al unui stat membru al Uniunii Europene si sa nu fi beneficiat sau sa nu beneficieze in prezent de finantare similara, in cadrul altui program post-doctoral finantat din Fondul Social European prin POS-DRU 2007-2013. Dosarele se depun in perioada 20-26 martie 2012.

Proiectul strategic "Retea transnationala de management integrat al cercetarii postdoctorale in domeniul Comunicarea stiintei. Constructie institutionala (scoala postdoctorala) si program de burse (CommScie)” promoveaza dezvoltarea resurselor umane din cercetare, urmarind imbunatatirea programelor postodoctorale prin asigurarea infrastructurii institutionale si acordarea de sprijin financiar pentru participarea cercetatorilor la un program integrat, axat pe comunicarea stiintelor.

Obiectivul general il reprezinta cresterea atractivitatii carierei universitare prin finantarea activitatii postdoctorale de CDI si eliminarea fenomenului de brain-drain.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, coordonat si implementat de Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea ,,Petru Maior” din Targu-Mures, Università degli Studi di Genova din Italia, Institutul de Filologie Romana ,,A. Philippide” Iasi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii