A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714993234.167.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O familie din Iasi a pus pe picioare o afacere originala: face haine de sarbatoare pentru cani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-12-2014, ora 10:15

O familie din Iasi a pus pe picioare o afacere originala: face haine de sarbatoare pentru cani

Articol de Cristian Amariei
De Craciun, nu doar orasele imbraca hainele de sarbatoare. intr-o casa din Iasi, atunci cand se bea cafeaua, chiar cana te introduce in atmosfera sarbatorilor de iarna. si asta pentru ca o familie a pus pe picioare o afacere originala si foarte apreciata - cestile, canile si paharele au hainutele lor.

Modelat cu pricepere si maiestrie, firul lanii se transforma in huse multicolore. si pentru ca sarbatorile se apropie, chipul lui Mos Craciun, renii si fulgii de zapada se numara printre modelele de sezon.

Cu multa rabdare si imaginatie, Viorica Prodan, un fost desenator tehnic, a inceput sa impleteasca huse pentru cani. incantata de ceea ce pot face mainile ei, a tricotat, in scurt timp, zeci de modele.

"Avem materie prima, doar completam ce mai trebuie, cu unele culori eventual, dar majoritatea firelor le avem din cele pe care nu le mai purtam, plus de la mama," spune Viorica Prodan.

Fiecare husa este speciala in felul ei, insa toate combinatiile de culori te trimit cu gandul la caldura pe care toti o cauta atunci cand vor sa se ascunda de frigul iernii. in plus, hainutele pentru cani au si o latura practica. Datorita lanii groase din care sunt facute, mainile iti sunt protejate indiferent de cat de fierbinte ar fi cafeaua pe care o torni in ceasca.

Baza este bunica. Mandra de anii de experienta pe care ii are in spate, Maria Anton poate da oricand lectii celor care vor sa invete tainele tricotatului. in plus, se bucura ca are o noua ocupatie: "La 85 de ani pot sa stau eu degeaba sa ma uit cum lucreaza cei tineri? Este o activitate si trece timpul mai usor pentru un batran si mai ales cand fac ceva mai nou decat ce-am facut noi odata."

Viorica e convinsa ca dorinta de a face ceva diferit si talentul sunt singurele lucruri de care ai nevoie cand vrei sa-ti pui in practica pasiunea. Planurile ei nu se operesc aici. Dupa sarbatorile de iarna va face huse pentru cani personalizate in functie de fiecare anotimp. Pretul unei astfel de creatii este intre 15 si 25 de lei.

Sursa: digi24.ro
Foto: ro.stiri.yahoo.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii