A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716068421.7237.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O comuna din Iasi are propria ambulanta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-04-2016, ora 08:08

O comuna din Iasi are propria ambulanta

Articol de Cristian Amariei
In judetul Iasi autoritatile au primit o salvare ca donatie din partea unui oras belgian cu care localitatea este infratita. Astfel, ca atunci cand localnicii au o urgenta, ambulanta pleaca de la dispensar si, in cel mult zece minute, ajunge la pacient. Iar asa oamenii nu trebuie sa mai astepte o masina din oras.

Ambulanta are defibrilator, targi fixe si mobile, tub si masti de oxigen, carucior si dulap pentru medicamente. Pana la inceputul anului a fost folosita intr-un orasel cu 30 de mii de locuitori din Belgia. Din februarie apartine comunei Prisacani.

„Are 170.000 de kilometri. Este foarte buna, este foarte utila pentru comuna. Masina merge foarte bine, a fost foarte bine intretinuta,” spune Ioan Goldan, soferul Primariei Prisacani.

Cele doua asistente medicale de la dispensar au acceptat sa faca voluntariat pe ambulanta. Pot ajunge in orice colt al comunei in mai putin de 10 minute.

„Daca e ceva urgenta, sa nu mai asteptam sa vina de la Iasi , uite ca o avem pe a noastra aici,” zice o localnica.

„O sa venim in sprijinul comunitatii, primul-ajutor, la persoanele imobilizate, vor putea fi aduse pana la dispensar,” precizeaza Alina Acsinte, asistenta medicala.

Asistentele au participat inclusiv la un curs de pregatire.

„Am fost in Belgia, in schimb de experienta ce a avut ca scop schimbul de notiuni despre acordarea primului ajutor. A fost o experienta frumoasa, utila,” povesteste Dorina Vasile, asistent medical.

Ambulanta nu a fost singura donatie. Edilul a mai primit si doua masini de pompieri.

„M-am gandit si mi-as dori sa fac educatie pentru tinerii din comuna. Educatie in ceea ce priveste primul-ajutor, primele interventii, modul cum sa ajutam si batranii,” spune Constantin Chirila, primarul comunei Prisacani.

Comuna ieseana si orasul din Belgia s-au infratit in urma cu 6 ani, iar de atunci au loc constant schimburi de experienta intre angajatii administratiei locale.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii