A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714067459.5895.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O avocata din Iasi a invins in instanta E.ON
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-07-2014, ora 07:00

O avocata din Iasi a invins in instanta E.ON

Articol de Madalina Irimia

Claudia Tun a reusit sa invinga firma E.ON in doua instante. In urma cu aproximativ doi ani, avocata a intentat un proces impotriva gigantului E. ON, in numele unei asociatii de proprietari din municipiul Iasi, acuzand firma de electricitate ca ar fi emis nelegal o factura de 50.000 de lei, reusind sa obtina solutii favorabile atat la Judecatorie, cat si la Tribunal, in recurs.

Principala arma folosita de avocata Claudia Tun in lupta cu E.ON a fost reprezentata de contractul pe care asociatia de proprietari il incheiase cu firma de electricitate. Conform acelui document, compania se obliga, direct sau printr-o firma intermediara, sa emita facturi de regularizare de doua ori pe an. In cazul asociatiei iesene, E.ON a emis doua facturi de regularizare in patru ani. Una dintre acestea, in 2011, la trei ani dupa incheierea contractului, iar cea de-a doua in 2012.

Prima dintre facturi, desi avea ca perioada de regularizare 39 de luni, a avut o valoare de 22 de lei, in timp ce a doua factura, cand regularizarea s-a facut doar pentru patru luni, a avut o valoare de aproape 50.000 de lei. Instanta a retinut ca, in mod abuziv, compania E-ON a inclus in cea de-a doua factura de regularizare consumul nefacturat pentru intreaga perioada de la incheierea contractului, urmare a unei erori in intocmirea primeia din facturile de regularizare.

E.ON a inclus intr-o factura consumul pe patru ani in loc de patru luni

In cursul procesului, in urma unei expertize s-a aflat ca asociatia nu a avut probleme cu contorul montat de E.ON si s-a ajuns la concluzia ca, de fapt, E.ON a inclus intr-o factura de regularizare emisa pentru patru luni consumul pentru patru ani. Tot in timpul procesului, cei de la E.ON au acuzat asociatia de locatari de rea-credinta, afirmand cu nu a contestat niciodata cantitatile facturate si perioada de facturare, bucurandu-se ca are de platit sume mult mai mici fata de consumul real.

Potrivit avocatura.com, Claudia Tun a declarat: „Solutia instantei de recurs este corecta raportat la situatia de fapt constatata. Acest proces ar fi putut fi evitat daca E.ON Energie Romania SA si-ar fi recunoscut greseala lasand deschisa calea dialogului. Privitor la exceptia inadmisibilitatii actiunii, ridicata de E.ON, instanta apreciaza ca actiunea este admisibila, deoarece reclamanta are interes sa obtina anularea facturii fiscale, solutie data si de alte instante unde s-a invocat aceasta exceptie. In concluzie, speram ca aceasta societate nationala sa-si schimbe atitudinea intrucat clientii societatii trebuie tratati cu respect."

Foto: servuspress.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii