ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-08-2015, ora 10:22

Numarul proiectelor depuse pentru agenda culturala a Iasului e in crestere

Articol de Cristian Amariei
Fundatia Iasi Capitala Culturala Europeana a desfasurat saptamana trecuta primele intalniri importante din seria de consultari publice pe tema proiectului Iasi - Capitala Europeana a Culturii 2021. Pentru a le transmite iesenilor informatii privind candidatura pentru titlul de CEaC si pentru a-i stimula sa se implice direct in acest proiect, au fost invitati la discutii reprezentanti din domeniul business/IT, din industria ospitalitatii, industriile creative si oameni de cultura. De asemenea, va fi initiata o ampla campanie de comunicare ce va explica ce inseamna acest program european si care sunt beneficiile pentru oras si locuitorii lui.

„In paralel cu activitatea de redactare a dosarului de candidatura, lucram la realizarea unui nou website www.iasi2021.ro, precum si la planificarea si implementarea unei ample campanii de comunicare. Am contactat deja o serie de personalitati din lumea culturala care ne-au trimis mesaje de sustinere a Iasului in aceasta competitie. De asemenea, continuam efortul de deschidere catre comunitate si vom organiza noi intalniri cu oameni care activeaza in domeniul cultural, fie ca e vorba de artisti, arhitecti sau profesionisti in organizarea evenimentelor culturale. As dori sa multumesc tuturor celor care au participat la intalnirile organizate de noi, am primit multe sugestii constructive si idei valoroase si sunt convins ca, daca reusim sa conlucram, sa aducem laolalta aceste experiente si energii, avem sanse mari sa ducem Iasul in etapa finala a selectiei”, a declarat Iulian Boia, director executiv al Fundatiei Iasi – Capitala Culturala Europeana.

La discutii a luat parte si reprezentantul Primariei Municipiului Iasi, viceprimarul interimar Daniel Matasaru: „Prezenta mea la aceste intalniri doreste sa transmita din partea municipalitatii un semnal de deschidere si transparenta catre comunitate, dar si un mesaj de incredere si sustinere a echipei care si-a asumat responsabilitatea unei munci complexe, sub o presiune fantastica a timpului. Sunt convins ca Iasul va deveni in 2021 Capitala Europeana a Culturii”.

Reamintim ca, pana pe 20 septembrie, cei interesati pot depune proiecte culturale ce ar putea fi incluse in dosarul de candidatura al orasului.

„Acum 10 zile am lansat apelul la propuneri de proiecte culturale pentru agenda Iasi 2021 - Capitala Culturala Europeana. Am primit deja 23 de propuneri, printre care si primele doua din Republica Moldova! Evident, nu e suficient, dar asta ne arata ca exista oameni care isi doresc mai mult de la Iasi si sunt dispusi sa puna umarul la treaba”, a mai sustinut Iulian Boia.

Proiectele selectate pentru a face parte din agenda culturala Iasi 2021 vor beneficia de finantare pentru a fi implementate. Cuantumul finantarii va fi stabilit in urma definitivarii bugetului general destinat agendei culturale. De asemenea, proiectele vor beneficia de consultanta echipei de experti pentru a fi detaliate si integrate in programul cultural.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BrettTit,  04.06.2017 00:45

wh0cd4552159 sildenafil citrate buy viagra online cheap baclofen

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii