ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-10-2013, ora 12:20

Numarul cazurilor de pneumonii si viroze, in scadere la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

In saptamana 14- 20 octombrie, s-a constatat o scadere a numarului de viroze respiratorii, conform statisticii oferite de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile. La nivelul judetului Iasi, saptamana trecuta s-au inregistrat 6202 cazuri de viroze, cu 585 mai putine fata de saptamana 7- 13 octombrie.

Si in ceea ce priveste pneumoniile, se inregistreaza o scadere a numarului de cazuri, fiind raportate 1424, fata de 1620, cate au fost inregistrate cu doua saptamani in urma. De mentionat este faptul ca nu exista cazuri de gripa.

Referitor la campania de vaccinare antigripala, Directia de Sanatate Publica Iasi a finalizat catagrafierea persoanelor care fac parte din categoriile celor expuse mai usor riscului de a se imbolnavi de gripa. Conform datelor centralizate, pentru judetul Iasi sunt necesare 50000 de doze de vaccin. Datele au fost transmise Ministerului Sanatatii, urmand ca in perioada urmatoare sa se stabileasca numarul de doze si data la care acestea vor ajunge la Iasi.

Campania vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon. Vor fi vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copii si batrani institutionalizati, personal medico-sanitar, conform recomandarilor Organizatia Mondiale a Sanatatii. Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitatile sanitare cu paturi.

Foto: gazetanord-vest.ro

     
Tag-uri: viroze, pneumonii, DSP, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii