A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716058482.4071.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Nu ignorati simptomele bolilor copilariei! Peste 1800 de copii din Iasi au ajuns la spital
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
14-03-2012, ora 16:52

Nu ignorati simptomele bolilor copilariei! Peste 1800 de copii din Iasi au ajuns la spital

Articol de Alexandra Stefanescu

De la inceputul acestui an, 1.842 de prescolari si elevi au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase. Acestia au fost diagnosticati cu scarlatina, rujeola, rubeola si varicela. Numarul imbolnavirilor este in crestere fata de anul trecut.

Medicii le recomanda parintilor sa isi vaccineze copiii deoarece bolile duc la complicatii grave. Pana in acest moment nu s-au inregistrat focare epidemice in judetul Iasi.

De la inceputul acestui an, la Spitalul de Boli Infectioase au fost internati 126 de persoane cu scarlatina, faringita, iar alte 1.842 cu varicela, rubeola si rujeola.

La inceput de primavara toti ne aflam in fata unei scaderi a imunitatii organismului, cu atat mai mult extremele de varsta, cum sunt copiii de varsta prescolara si scolara. Pentru rujeola si rubeola exista vaccin si-i sfatuim pe parinti sa-si vaccineze copiiii. Aceste boli se transmit usor, aerogen, de aceea trebuie diagnosticate la timp si izolate. Scarlatina poate evolua grav in cadrul puseului acut mergand pana la manifestari de soc. Varicel si rujeola pot deveni grave prin complicatiile instalate. Aceste complicatii sunt meningite, encefalite, pneumonii, bronhopneumonii", a declarat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi.

Aceste boli trebuie diagnostice si urmarite in permanenta. Parintii si cardele didactice nu trebuie sa neglijeze aparitia unei eruptii insotite de febra . Acestea sunt boli care se transmit aerogen si sunt contagioase. Adultul care nu a facut boala si nici nu a fost vaccinat poate sa faca boala si vor fi mai multe complicatii.

Foto: libertatea.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii