ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
11-06-2014, ora 07:34

Noutatile admiterii 2014, la USAMV Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Specializare in limba engleza la Facultatea de Medicina Veterinara si un nou master la Facultatea de Agricultura, acestea sunt noutatile admiterii din aceasta vara de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi care a stabilit si locurile pe care le vor avea la dispozitie tinerii interesati de oferta educationala pentru anul universitar 2014 – 2015.

Pentru admiterea in primul ciclul de studii, cel de licenta, au fost scoase la concurs 997 de locuri, din care 600 sunt cu finantare de la buget. Admiterea se va desfasura in perioada 16 - 25 iulie, rezultatele urmand sa fie afisate in seara ultimei zile de inscriere.

Facultatea de Agricultura are la dispozitia candidatilor cele mai multe locuri de la buget, mai exact 220 locuri. Aici, absolventii de liceu pot opta pentru specializarile Agricultura, Montanologie, Inginerie Economica in Agricultura, Tehnologia Prelucrarii Produselor Agricole si Biologie. Din acest an, Facultatea de Agricultura are o specializare noua la masterat, “Analiza si diagnoza in agricultura”, cu 25 de locuri scoase la concurs.

Tinerii interesati de Facultatea de Horticultura au la dispozitie 112 locuri cu finantare de la buget si 79 cu taxa, specializarile acestei facultati sunt Horticultura, Peisagistica si Ingineria Mediului. Facultatea de Zootehnie are 125 de locuri fara taxa si 105 locuri cu taxa. Aici candidatii au la dispozitie patru specializari: Zootehnie, Piscicultura si Acvacultura, Inginerie si Management in Alimentatia Publica si Agroturism, Controlul si Expertiza Produselor Alimentare. Absolventii de liceu care vor sa devina medici veterinari trebuie sa stie ca au la dispozitie 90 de locuri finantate de la buget si 50 cu taxa. Din anul universitar viitor medicina veterinara poate fi studiata si in limba engleza, in acest sens vor fi scoase la admitere 50 de locuri cu taxa.

Admiterea la cele patru facultati ale Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara se va realiza pe baza de concurs de dosare (criteriile de admitere fiind 50% nota la limba si literatura romana, 50% nota de la o alta proba scrisa, la alegere), iar taxa de inscriere este de 150 lei.

     
Tag-uri: admitere, USAMV, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii