ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-06-2015, ora 10:51

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Iasi este aproape de finalizare

Articol de Cristian Amariei
Conducerea Consiliului Judetean Iasi si consilierii judeteni au efectuat pe 5 iunie, o vizita de lucru pe santierul Terminalului 3 (T3).

Concluzia generala a fost ca lucrarile evolueaza foarte bine si ca, desi in luna martie au fost trei saptamani de precipitatii care au facut foarte dificile lucrarile de terasament si fundatii, graficul este respectat. Terminalul 3 va fi dat spre folosinta in luna august, dupa ce lucrarea va fi predata de catre constructor Aeroportului International Iasi si dupa ce noul terminal va primi acreditarile specifice. Constructorul este SC UTI GRUP SA Bucuresti, contractul pentru acest obiectiv avand valoarea de 8,1 milioane de euro, inclusiv TVA.

Lucrarile de terasamente si infrastructura/rezistenta sunt executate in proportie de 90%. Pentru acestea s-au excavat aproximativ 12.000 metri cubi de pamant. Lucrarile de suprastructura/hala metalica sunt executate in proportie de 90%, iar materialele pentru finalizare sunt in santier. Lucrarile la acoperis s-au finalizat in proportie de 90%. incepand din aceasta luna se va lucra pentru montajul instalatiilor si sistemelor la interior si exterior.

Prin acest proiect, Aeroportul International Iasi isi consolideaza pozitia si imaginea de aeroport regional principal al Moldovei si confirma misiunea de deschidere a economica a judetelor din Regiunea de Nord-Est.

„In ultimele luni s-a lucrat in acelasi ritm alert si eficient impus de Aeroportul Iasi. Desigur, nu putem sa nu apreciem si mobilizarea pana acum exemplara a constructorului. La vizita de lucru de astazi la santierul noului terminal de pasageri T3, consilierii judeteni au putut observa din nou, in mod direct, care este anvergura si importanta Proiectului de dezvoltare si modernizare a aeroportului pentru intreaga comunitate regionala. Probabil aceasta investitie in noul terminal de pasageri, alaturi de noua pista de aterizare decolare ce este deja de aproape un an in uz, vor reprezenta elementele primordial generatoare de dezvoltare a comunitatii noastre”, a declarat Marius Bodea, Presedintele Consiliului de Administratie al R.A. Aeroportul Iasi.

Noul terminal reprezinta ultima etapa din cadrul proiectului „Dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Iasi”, finantat de Comisia Europeana, si care a prevazut proiectarea si executia lucrarilor in vederea realizarii suprafetelor de miscare aeroportuare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 de metri (realizarea pistei de decolare – aterizare, a caii de rulare, a instalatiei de balizaj, a canalizarii pentru ape pluviale) extinderea platformei si a drumului perimetral, constructia unui nou terminal (T3). Valoarea totala a proiectului este de 56,7 milioane de euro.
     
Tag-uri: iasi, aeroport, terminal
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii